Dronning Margrethe undskylder: Måtte aflyse i sidste øjeblik
Dronning Margrethe har rejst en del på det seneste og er her fotograferet i Ghana sidst i november. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix
End ikke et fly fra det danske forsvar fik lov til at samle dronning Margrethe op i London, da hun sneede inde og dermed ikke kunne afholde audiens som planlagt.

- Jeg vil sammenligne det med en juleaften med familien. Børnene glæder sig, og man har danset om træet. Så klapper faderen i hænderne og siger, at julemanden er sneet inde med alle gaverne.

Sådan siger 81-årige John Gaden til TV 2 Lorry. Han var en af 76 personer der 11. december i det stiveste puds var mødt op til audiens hos dronning Margrethe. Men forgæves.

John Gaden ville takke for at have modtaget Den Kongelige Belønningsmedalje med krone for 50 års arbejde for FOF Aftenskole i Skanderborg.

Men dronningen var sneet inde i London, hvor hendes fly fra Heathrow Lufthavn ikke måtte lette - end ikke et fly fra forsvaret fik tilladelse til i snevejret at samle dronningen op, så hun kunne komme hjem til audiensen.

Samtidig var kronprins Frederik bortrejst til Australien. Derfor måtte hele audiensen aflyses, og som et plaster på såret fik John Gaden en uge efter brev fra dronningen.

- Der var et fint stempel uden på fra Amalienborg. Hun skrev, at hun beklagede dybt, at hun måtte aflyse audiensen. Så ønskede hun mig glædelig jul og godt nytår. Til sidst skrev hun, at hun håbede at se mig til audiens i det nye år, siger John Gaden til tv-stationen og fortæller, at brevet var skrevet på "fint kongepapir" og blev indledt med "Kære John Gaden".

- Det kunne jeg godt lide. At sende et brev er den eneste måde, man kan beklage noget dybt. Jeg accepterer den undskyldning, siger han.