Drama om ny kommission: "Valget af formand er mindre godt"
Per B. Christensen (venstre) er ny formand for Arbejdstidskommissionen - og dét valg er Simon Pihl Sørensen (højre) ikke tilfreds med. Foto: Mads Claus Rasmussen Scanpix / Ritzau
Per B. Christensen modtager hård kritik af viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Simon Pihl Sørensen. Selv afviser frontfiguren i den nye undersøgelseskommission kritikken som "sludder."

- Arbejdstidskommissionen er en god ting, valget af formand er mindre godt.

Så kontant udtaler Simon Pihl Sørensen, der er socialdemokratisk viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, sig om valget af Per B. Christensen som formand for Arbejdstidskommissionen. Den nye kommission er sat i søen for at gennemgå lærernes arbejdstid, og i de kommende tre år skal en kreds af eksperter forsøge at afdække, hvordan arbejdtidsregler kan understøtte god undervisning. 

Simon Pihl Sørensen kritiserer Per B. Christensen for at se folkeskolen som en udklækningsanstalt for konkurrencestaten. Han kritiserer blandt andet, at Per B. Christensen har været med til at støtte Synlig Lærings-projekter som medlem af A.P. Møller Fonden.

- Hans skolesyn er lærings- og konkurrencestats orienteret. Han har delt millioner af kroner ud til Synlig Læring som medlem for A.P. Møller Fonden. Et skolesyn, som ligger milevidt fra det danske syn omkring dannelse og god undervisning, som lægger sig op ad Grundtvig. Men det må lærerne jo selv om. Hvis de synes, at han er en rar fætter, så er det jo fint, siger Simon Pihl Sørensen til Avisen.dk.

"Det er noget sludder"

Per B. Christensen er ikke enig i Simon Pihl Sørensens vurdering. Han lægger vægt på, at han ikke selv har bedt om at blive formand for Arbejdstidskommissionen, men at han er udpeget af KL og Danmarks Lærerforening i enighed.

- Det er noget sludder, og jeg er uenig i den vurdering, som han giver udtryk for. Man kan ringe og tale med formanden for lærerkredsen i Næstved for at få afkræftet, at jeg skulle være en konkurrencestatspraktiker. Det er jeg overhovedet ikke, siger Per B. Christensen til Avisen.dk.

Han fortsætter:

- Jeg har i 40 år interesseret mig for lærernes arbejdsvilkår. At jeg har været med til at give penge til Projekt Synlig Læring i forbindelse med, at jeg har siddet i udvalget i A.P. Møllerfondens vurderingsudvalg. Det er jo bare en del af et stort billede, siger Per B. Christensen til kritikken.