DMI melder om julesne i næste uge

Vi går en blæsende uge med omskifteligt vejr i møde. Vinterstøvlerne kommer formentlig for alvor i brug.
DMI kan se sne forude.
DMI kan se sne forude. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Så kan du godt begynde, at forberede dig på den første julesne.

Den falder nok ikke tommetyk, så du behøver formentlig ikke støve sneskoene af -  vinterstøvlerne kan sikkert godt klare opgaven alene.

Det er vagthavende meteorolog ved DMI, Steen Rasmussen, der til Ekstra Bladet siger, at han kan ane sne på fredag.

Faktisk skal temperaturen op i nærheden af ti grader onsdag og torsdag før kulden vender tilbage og tager sne med sig - hvis lavtrykkene bevæger sig i den rigtige retning, forklarer Steen Rasmussen:

- Lavtrykkene kommer lidt tættere på, når vi kommer hen mod fredagen, og det kan godt give noget sne, men det kommer an på, om de lavtryk kører lidt mere nordpå, for så bliver det regn, men kører de sydpå, så bliver det givetvis sne. Der er i hvert fald udsigt til, at det bliver koldere i slutningen af næste uge.

DMIs prognose siger desuden, at ugen begynder med lidt ustadigt vejr med kold luft ind over landet i dag og mandag, hvor du skal forberede dig på rimglatte veje fra morgenstunden.

- Natten til mandag kan temperaturen komme ned under frysepunktet, så der skal man lige være opmærksom, siger Steen Rasmussen til Ekstra Bladet.

Tirsdag bliver luften varmere og vejret mildere, og både onsdag og torsdag skal vi forvente regn. Ugen vil være noget blæsende med mellem 10 og 13 m/s.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.