DMI advarer: Her er der risiko for vindstød af stormstyrke
Vindstød af stormstyrke kan ramme dele af Danmark i aften og i nat. Billedet er fra en storm ved den jyske vestkyst i januar i år. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv
Flere steder i landet kan man se frem til vindstød af stormstyrke i aften- og nattetimerne, lyder det fra DMI.

Det ser ud til, at dele af Danmark kan blive blæst godt og grundigt igennem mandag aften.

DMI advarer nemlig nu om risiko for vindstød af stormstyrke.

Advarslen gælder især for det nord og vestlige Jylland. Mere præcist Thy og Mors, Vestjylland, Vendsyssel, Storaalborg, Jammerbugt, Esbjerg, Fanø, Varde, Tønder, Skive og Vesthimmerland. Her er der risiko for kuling fra vest med vindstød af stormstyrke med vindstød på op til 25 til 28 meter i sekundet, skriver DMI på sin hjemmeside.

Også Lolland Falster, Vordingborg og Langeland kan blive ramt af den kraftige vind, og det samme kan Bornholm i de sene nattetimer.

- Her i løbet af aftentimerne begynder det at regne over vestpå. Når regnen passerer vil det begynde at blæse op fra sydvest og vestlig retning. Vi kommer ikke op på storm, men vi kommer op vindstød af stormstyrke, siger vagthavende meterolog ved DMI, Steen Rasmussen, til Ekstra Bladet.

Selvom det ikke er storm, kan vindstød af stormstyrke lave en del ravage.

- Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik, skriver DMI i sin definition.