Disse kongelige har optrådt som skuespillere
Daniel Craig spillede James Bond, mens dronning Elizabeth optrådte i en cameo som sig selv i en videosekvens under åbningsceremonien til de olympiske lege i London i 2012. Foto: -/AFP
Meghan Markle, som snart gifter sig med prins Harry af Storbritannien, er kendt fra "Suits". Også andre i det britiske kongehus har givet den som skuespillere.

Prins Harry af Storbritannien gifter sig 19. maj med den amerikanske skuespillerinde Meghan Markle, der siden forlovelsen i november 2017 har droppet sin skuespillerkarriere for at overgå til den royale tilværelse.

Den 36-årige amerikaner, der efter sit ja i St. George's Chapel ved slottet Windsor i England bliver kongelig brite, er især kendt for sin hovedrolle i hitserien "Suits".

Men også andre royale før hende har optrådt i fiktionens verden.

Dronning Elizabeth optrådte i en såkaldt cameo som sig selv i en videosekvens under åbningsceremonien til de olympiske lege i Englands hovedstad, London, i 2012.

Den dengang 86-årige regent åbnede OL med en filmsekvens sammen med James Bond, der blev spillet af Daniel Craig.

James Bond i Craigs skikkelse hentede således den britiske majestæt på Buckingham Palace, inden de lettede i en helikopter for at springe ud over det olympiske stadion for at åbne legene - den del var optaget med en stuntmand.

Også dronningens ældste søn, prins Charles, har optrådt som skuespiller.

Den britiske tronarving optrådte på de skrå brædder med sit bud på den berømte monolog "To be, or not to be" fra "Hamlet" under et Shakespeare-show i Royal Shakespeare Theatre i Stratford-upon-Avon i foråret 2016.

Selv om norske Marius Borg Høiby ikke er royal, er hans mor, Mette-Marit, kronprinsesse af Norge.

I 2016 medvirkede den i dag 21-årige kendissøn som statist i den norske kultserie "Skam".

Også det monegaskiske fyrstedømme har haft en celeber skuespillerinde som en del af den royale familie.

Monacos nuværende regents mor var den oscarvindende amerikanske Hollywood-skuespillerinde Grace Kelly.

Hun giftede sig med fyrst Alberts far, fyrst Rainier af Monaco, i 1956 og blev dermed fyrstinde af det lille fyrstedømme.

/ritzau/