Dette årti får comeback: Sådan bliver hårmoden i 2016
Den rodede knold er på vej ud, mens de bløde, bølgede krøller er på vej ind. Foto: Scanpix/Modelfoto
Overvejer du at skifte frisure her mens (h)året går på hæld? Hvis du vil være på forkant, skal du vælge denne stil

Trænger du til at give dit look et løft med en ny frisure, så er det et årti, hvor bølgende og bløde lange lokker var i højsædet, som du med fordel kan lade dig inspirere af.

Det er hårstylist Lasse Pedersen, der arbejder som hårstylist for TRESemmé, og som ofte sætter hår til modeserier i blandt andet magasiner, der afslører, at tendensen peger imod 1970’erne, når det gælder hårmoden næste år.

- Jeg tror, at vi i gadebilledet vil se en masse 70’erfrisurer til næste år. Det vil sige tungt pandehår, der svipper udad og en masse krøl, siger han.

Sådan får du lækkert og fyldigt hår på ingen tid: Se hvordan på Femina.dk

Det kommer i magasinerne næste år
Det er blandt andet de modeserier, som han allerede nu har lavet, selvom de først kommer i bladende om nogle måneder, der afslører det, og han er selv helt pjattet med trenden.

- Jeg har lavet virkelig mange modeserier, der er 70’er-inspireret. Det er lækkert at se på, så jeg tror virkelig, at den tendens fortsætter lang tid endnu, siger Lasse Pedersen.

Stor guide: Se sæsonens lækreste støvler – også til brede lægge – på Q.dk

Slut med den simple og rodede opsætning
De seneste år har trenden været et mere rodet hårlook, hvor håret blandt andet er blevet rodet sammen og sat op i en høj knold på hovedet. Men nu hælder det altså imod, at vi skal til at gøre mere ud af stylingen og håropsætningen.

- Jeg oplever også, at piger får lyst til at ordne deres hår igen. De gider godt krølle, føntørre og så videre. Jeg tror også snart, det er slut med rodet hår og rodede knolde, siger Lasse Pedersen.

Fem tips til at bruge din hårtørrer mere effektivt: Se dem på Q.dk