Det norske regentpar levede i synd i ni år

Kong Harald og dronning Sonja var hemmelige kærester de første mange år, de så hinanden, for en norsk prins kunne ikke gifte sig med en borgerlig. Heldigvis endte det lykkeligt, men først efter ni år.
Kong Harald og dronning Sonja var nær aldrig blevet et par. 
Kong Harald og dronning Sonja var nær aldrig blevet et par.  FOTO: Scanpix

Da kong Harald af Norge var ung, stod han i et frygteligt dilemma. Han elskede en borgerlig pige, men hans far, kong Olav, og landets politikere anså ikke den slags ægteskaber for mulige, og derfor skjulte Harald sin kærlighed til Sonja.

Heldigvis endte det hele godt. Harald fik sin Sonja, og de er i dag Norges regentpar, men de skulle grueligt meget igennem, før de fik hinanden.

Ni års hemmelig kærlighed skulle der til, skriver BT

Det fortæller kongen og dronningen i et norsk dokumentar-program "Konge og dronning i 25 år", som sendes på NRK 30 december. 

- Jeg var glad for Sonja Haraldsen, men jeg havde også dårlig samvittighed overfor min far og Norge. Jeg gjorde ligesom noget forkert, og jeg havde dårlig samvittighed over at gøre noget, jeg ikke burde gøre, siger kongen ifølge vg.no

Gemte sig hos venner

Parret fortæller i programmet, at de holdte deres romance hemmelig, men få venner kendte til den. Det var hos dem, at parret sneg sig til at ses.

Men det var en hård tid for den kommende kongen. Han holdt af Sonja, men ville samtidig gerne gøre det rigtige for sit land.  

Først tre måneder før han forlovede sig med Sonja, fortalte han sin far om sit forhold:

- I alle årene talte vi ikke om det, siger Harald. 

Heldigvis endte parret med at få hinanden, de blev gift 29. august 1968, og de har regeret Norge siden 1991.

Så glade så Harald og Sonja ud, da deres hemmelighed endelige var blevet afsløret. FOTO: Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.