home a/s Der bliver rift om håndværkerfradraget
Mere end hver 3. dansker har brugt - eller forventer at bruge - boligjobordningen i år. Med ro om ordningen vil det blive endnu flere de kommende år, forventer Home
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
BOLIGJOBORDNING BLIVER PERMANENT:

Vi er ret vilde med at få tilskud til en tømrer, maler eller rengøringshjælp.

35 % af alle danskere over 18 år har benyttet eller har planer om at benytte den såkaldte boligjobordning i år. Det viser en repræsentativ spørgeundersøgelse blandt ca. 2.000 danskere, som analysevirksomheden YouGov har gennemført for Home i slutningen af oktober - altså inden indgåelsen af aftalen mellem regeringen og DF.

Med aftalen bliver ordningen permanent, og politikerne har tilpasset viften af ting, man kan få skattefradrag for. På den baggrund forventer ejendomsmæglerkæden Home, at endnu flere vil benytte sig af det, der i folkemunde kaldes 'håndværkerfradraget' i 2018.

"Vi tror, der bliver rift om de ca. 450 mio. kr., der er afsat på finansloven næste år og i de kommende år, da kontinuitet i boligordningen naturligt vil betyde, at endnu flere vil benytte sig af den, fordi boligejerne nu har ro til at planlægge og disponere forbedringerne af deres hjem, i stedet for de ikke ved, hvad politikerne finder på til næste år," siger Mads Ellegaard, der er relationschef i Home.

Han hæfter sig også ved, at håndværksydelserne også er fradragsberettigede i den nye aftale.

"Når det kommer til eksempelvis udskiftning af ruder, vinduer og døre, tilslutning til bredbåndsnettet osv, motiverer fradragsmuligheden danskerne til at forbedre deres boliger - ikke mindst på den energimæssige side - og det er forhold, som boligkøberne lægger vægt på," fremhæver Mads Ellegaard fra Home.

Mest ivrige efter at benytte boligjobordningen er man i Region Sjælland og Region Nordjylland, og det er især dem over 60 år, som foreløbig i år har benyttet boligjobordningen, viser den repræsentative spørgeundersøgelse fra Home.

53 % svarer, at de ikke har benyttet fradraget og heller ikke har planer om det. 12 % svarer 'ved ikke'.

Boligjobordningen er en del af finansloven, som endnu ikke er vedtaget.

FAKTA: Spørgsmål:

Forventer du at benytte håndværkerfradraget/boligjobordningen i år - eller har du allerede brugt det?

I spørgeundersøgelsen fra YouGov og Home svarede 20 % af danskerne samlet set, at de har udnyttet hele eller dele af skattefradraget i forbindelse med boligjobordningen i 2017.

15 % svarede i undersøgelsen, at de endnu ikke har benytte skattefradraget men forventer at gøre det inden årsskiftet.

YouGov for ejendomsmæglerkæden Home, ultimo oktober 2017
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.