Alle ved at ost indeholder meget fedt, men det er måske de færreste, der tænker over at mange oste også indeholder store mængder salt. Især én ost, som mange af os spiser jævnligt har et stort indhold af salt i sig.
Parmasanosten er som skabt til pasta, og det er fristende at drysse en masse ost på et par gange i løbet af middagen. Men spiser du den italienske ost jævnligt, så er det vigtigt at være klar over ostens store saltindhold.
-Blandt ostene har parmasan det højeste saltindhold med 3,8 gram pr. 100 gram forklarer afdelingsdirektør i Helsedirektoratet Hilde Skyvulstad til KK.no
Se hvilken berømt dansker der er helt vild med oste. Læs mere på billedbladet.dk
Der er en sammenhæng mellem saltindtaget og forhøjet blodtryk. Og forhøjet blodtryk øger som bekendt risikoen for hjerte-kar sygdomme.
Men det er ikke kun parmasanost, som man skal spise med måde. Smøreost og blåskimmelost har også et højt saltindhold. Derfor er det allerbedst at holde sig til de magre oste, når man går ud og handler. Dermed reducerer du både dit saltindtag, men også dit indtag af det mættede fedt.
-De magre varianter er et godt alternativ, både med tanke på indholdet af kalorier, fedt og salt, uddyber Skyvulstad.
Her er de fedeste oste. Læs mere på slankedoktor.dk
Oste står for ca. 10 procent af vores saltindtag. Det er dog også vigtigt ikke at glemme, at ost er en god kilde til kalk, et mineral især mange kvinder har brug for ekstra af.
Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media