Delaney og Werder Bremen tager vigtig Dortmund-skalp
Thomas Delaney spillede hele kampen, da Werder Bremen tog en sejr på 2-1 over Borussia Dortmund. Foto: Ina Fassbender/AFP
Emil Berggreen scorede og sikrede Mainz det ene point i 2-2-opgøret mod Leipzig.

Thomas Delaney og Werder Bremen tog lørdag en udebanesejr på 2-1 over Borussia Dortmund i Bundesligaen.

Med de tre point rykker Werder Bremen op som nummer 16 i den bedste tyske liga og har nu kun et enkelt point op til den gode side af nedrykningsstregen.

Dortmund ligger nummer syv og har et enkelt point op til sjettepladsen, der giver adgang til europæisk fodbold.

Cirka midtvejs i første halvleg, var det Maximillian Eggestein, der fra kanten af feltet udplacerede Roman Burki i Dortmund-målet med venstrefoden.

Ti minutter inde i anden halvleg bragte Pierre-Emerick Aubameyang balance i regnskabet. Han blev headet fri i feltet af Shinji Kagawa og satte bolden i nettet med hovedet.

Små ti minutter senere var bundholdet dog på banen igen. Tjekkiske Theodor Gebre Selassie satte hovedet på et hjørnespark og bragte Bremen foran 2-1.

Yussuf Poulsen og Leipzig spillede 2-2 mod Mainz, der startede kampen med Viktor Fischer og Emil Berggreen på bænken.

Berggreen blev skiftet ind med en god halv time tilbage af kampen, hvor stillingen var 2-1 til Leipzig. Men med små fem minutter tilbage af kampen kom danskeren højest på et hjørnespark og sikrede sin klub det ene point.

Det betyder, at Mainz indtager 14.-pladsen, mens Leipzig på andenpladsen nu er otte point efter Bayern.

Bayern München udbyggede sin føring i toppen af tabellen med 1-0 over Frankfurt.

Joshua Kimmich fandt med et indlæg Arturo Vidal ved bageste stolpe, og chileneren blev matchvinder ved at heade bolden ind til slutresultatet 1-0.

Hamburger SV og Wolfsburg spillede 0-0, mens Jannik Vestergaard blev skurken, da han scorede selvmål for sit hold, Borussia Mönchengladbach, i 1-1-opgøret mod gæsterne fra Schalke.

/ritzau/