DBU regner med ny kvindelandstræner inden jul
Pernille Harder (i rødt) og holdkammeraterne på det danske landshold får snart sat navn på deres nye træner. Foto: Denis Lovrovic/arkiv/AFP
Præsentationen af en ny dansk kvindelandstræner i fodbold nærmer sig, siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.

Når spillerne fra det danske kvindelandshold i fodbold sætter julemaden til livs 24. december, kender de navnet på den træner, som skal forsøge at skaffe holdet til VM i 2019.

Det er i hvert fald forventningen hos Claus Bretton-Meyer, direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU).

- Vi arbejder på at få en træner til kvindelandsholdet på plads, og det håber jeg, at vi har på plads inden jul, siger DBU-direktøren til TV2 Sport.

Han åbner dog en dør på klem for, at præsentationen kan lade vente på sig lidt længere.

- Bolden er rund, og vi ved aldrig rigtig, hvad der kan ske, men vi arbejder hårdt på sagen, lyder det fra Bretton-Meyer.

Meget længere kan man dog heller ikke vente, hvis den nye træner skal med på den træningslejr i januar, som er planlagt for holdet.

I sommer stod Nils Nielsen i spidsen for mandskabet, som nåede EM-finalen i Holland, hvor det blev til nederlag til værtsnationen.

Efterfølgende stoppede Nils Nielsen på posten, som midlertidigt blev overdraget til U19-landstræner Søren Randa-Boldt.

Danmarks VM-muligheder har lidt et alvorligt knæk, da holdet grundet konflikten mellem DBU og spillerne om en ny landsholdsaftale trak sig fra kampen mod Sverige i oktober.

Det førte til et skrivebordsnederlag på 0-3 mod svenskerne, som sammen med Danmark er de på papiret klart stærkeste hold i kvalifikationspuljen.

/ritzau/