Danskerne giver Anders Samuelsen drøje hug: Er nu den mindst troværdige partileder
Anders Samuelsen (LA) er den mindst troværdige partileder i Danmark, viser en ny måling. Foto: Jens Astrup/Scanpix
Anders Samuelsen (LA) er den mindst troværdige partileder i Danmark, viser en ny måling.

Det har været en kaotisk måned for regeringen og Liberal Alliance i særdeleshed.

En ny måling fra Megafon foretaget for TV 2 viser, at LA-formand og udenrigsminister Anders Samuelsen er den mindst troværdige partileder. Målingen er lavet den 20. og 21. december og dermed efter, at partiet droppede sine trusler om ikke at stemme for finansloven, med mindre der kom en skatteaftale inden jul.

Kun 7 procent af danskerne peger på Anders Samuelsen, når de skal rangordne de tre mest troværdige partiledere i Danmark. I juni 2016 pegede 21 procent på LA-formanden i en lignende måling. Det skriver TV 2.

Målingen kommer i kølvandet på en anden måling fra Megafon, som viste, at kun 4 procent af vælgerne ville stemme på Liberal Alliance, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det var således den dårligste Megafon-måling for partiet i seks år, og opslutningen er samtidig milevidt fra de 7,5 procent af stemmerne, partiet fik ved det seneste folketingsvalg i 2015.

Christina Egelund, partiets politiske ordfører, udtalte følgende om målingen den 22. december:

- Jeg vil ikke uddele karakter til vores troværdighed. Det må andre gøre. Jeg vedkender mig fuldstændig de fejl, vi har begået i processen. Til gengæld mener jeg, at vores politiske troværdighed er bomstærk. Jeg tror ikke, der findes en borger i det her land, der er i tvivl om, hvor man har Liberal Alliance, når det kommer til politisk substans, sagde hun til TV 2.

Finansloven blev stemt igennem fredag den 22. december – og Liberal Alliance tilsluttede sig. Det ventes, at en skatteaftale og en udlændingeaftale skal forhandles på plads efter nytår.