Dansker var næstbedst i hele NHL i november
Den danske målmand Frederik Andersen (tv.) er blevet kåret til ligaens næstbedste spiller i den forgangne måned. Foto: Bruce Fedyck/Scanpix
Toronto Maple Leafs keeper Frederik Andersen modtog fredag stor anerkendelse for sine seneste præstationer.

Efter en lidt jævn indledning på sæsonen har den danske NHL-keeper Frederik Andersen fundet formen. Faktisk i en sådan grad, at han fredag fik stor anerkendelse.

NHL kårede Frederik Andersen, som vogter målet for Toronto Maple Leafs, til ligaens næstbedste spiller for november måned - altså titlen som "second star" for november.

Det sker efter en måned, hvor danskeren virkelig har leveret store præstationer i de 12 kampe, han vogtede målet. Toronto spillede i alt 15 kampe i november.

Holdet hentede ni sejre i de 12 kampe, hvor danskeren agerede sidsteskanse, og det bragte ham op på 15 sejre i sæsonen hidtil. Det er næstflest af alle keepere i NHL.

Samtidig formåede han to gange i træk at holdet målet rent. Dermed har han nu tre gange i sæsonen holdt modstanderne fra fadet, hvilket rækker til en delt førsteplads blandt ligaens keepere i antallet af "shutouts".

Den 28-årige dansker har sat sig solidt på positionen som førstevalg i Toronto, der ligger godt til i kampen om slutspilspladserne. Holdet er femtebedst i hele ligaen knapt en tredjedel inde i grundspillet.

Månedens bedste spiller blev 22-årige Nathan MacKinnon fra Colorado Avalanche. Han bød ind med hele 20 point (5 mål og 15 assister) i november.

Kåringen som tredjebedst gik til St. Louis Blues' Brayden Schenn.

/ritzau/