Dansker på skandaleavis: De er skruppelløse
Den tidligere SE og HØR-journalist Peer Kaae har arbejdet for skandale-avisen. Han kalder deres journalister skruppelløse. Foto: MATT DUNHAM / POLFOTO
Tidligere SE og HØR-journalist, Peer Kaae, har arbejdet for News of the World, som kritiseres kraftigt for deres arbejdsmetoder.

Den engelske tabloid-avis News of the World er netop blevet nedlagt, efter det er blevet afsløret, at avisen hackede sig ind på en afdød teenagers mobiltelefon. Men det er kun en dråbe i havet, forklarer den danske journalist Peer Kaae, som har arbejdet for avisen.

Han kalder journalisterne skruppelløse og besatte.

Peer Kaae blev i 2004 hyret af News of the World, fordi han havde information om Mick Jagger. På det tidspunkt arbejdede Kaae for SE og HØR og havde netop afsløret, at Rolling Stones-forsangeren havde været indlagt på Gentofte Hospital - tilsyneladende med strubekræft.

Den historie gik jorden rundt, og inden længe ringede News of the World, for at få hjælp til at skaffe hospitals-journalen.

Avisen sendte en journalist til Danmark, som Peer skulle hjælpe. Men han fortalte hende, at det ville blive svært.

"I Danmark er der to ting, man ikke kan. Man kan ikke få fat i polititing, og man kan ikke få fat i folks indlæggelsespapirer. Men de betalte så godt for oplysningerne, så der var ingen problemer."

Peer Kaae sammenligner hele forløbet med en spionaktion, hvor kilder blev bestukket med store pengebeløb, og tophemmelige papirer blev kørt rundt i taxaer.

"De var fuldstændig besatte af at få fat på de der papirer. Den kilde, vi havde, fik hun presset til nærmest at stjæle papirerne og kopiere dem og få dem ud. Jeg kunne godt mærke, at hvis jeg begyndte at give for meget los, så kørte det over gevind. De var skruppelløse jo."

I 2009 udgav Peer Kaae en bog, hvor han kritiserede arbejdsmetoderne på SE og HØR.

Han synes, at sladderbladet har været med til at rykke ved grænserne for god presseskik ved at jagte kendte rundt om natten og hænge dem offentligt ud, selv om ugebladet vidste, at det kunne have store personlige konsekvenser.

Men i forhold til arbejdsmetoderne på News of the World er det ingenting, siger han.

"Der er slet ingen sammenligning."