Presset Cameron vil have nye regler i pressen

Skandalen på avisen News of the World får premierministeren til at foreslå helt nye tiltag over for pressen.
David Cameron på dagens pressemøde.
David Cameron på dagens pressemøde. Foto: PETER MACDIARMID / POLFOTO

Aflytningsskandalen i England, hvor avisen News of the World har aflyttet op mod 4.000 mennesker, får nu premierministeren til at slå i bordet.

I går valgte selskabet bag News of the World News International, at lukke avisen, men det er langt fra nok.

På et pressemøde i Downing Street her til formiddag fremlagde David Cameron en række tiltag, som skal undgå lignende sager i fremtiden.

"Jeg mener, at vi har behov for et helt nyt system," sagde Cameron, som blandt andet vil lave en anden instans, der kan undersøge etikken og kulturen i journalistikken.

Han garanterer desuden, at hver en sten vil blive vendt i den aktuelle sag.

Imens retter oppositions leder Ed Miliband fra Labour en skarp kritik af den britiske regering for ikke at tage tilstrækkelig hånd om skandalen.

Cameron indrømmer, at de britiske politikere har været for optaget til et godt forhold til pressen og derfor har vendt det blinde øje til problemerne.

Premierministeren har selv været særdeles tæt på en af sagens hovedpersoner. News of the Worlds tidligere redaktør Andy Coulsen, der i dag er blevet anholdt, har tidligere arbejdet som spindoktor for David Cameron.

Miliband opfordrer derfor sin politiske rival til at lægge alle kortene på bordet, så offentligheden kan få sandheden at vide.

Kilde: The Independent

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.