Dansk tv-kendis tiltalt: Udnyttede psykisk syg og snød kunder
Fire dage skal Retten i Næstved bruge på en sag, hvor en 22-årig reality-kendis og hendes mor er tiltalt for omfattende svindel. Foto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix (arkiv)
En tidligere nu 22-årig reality-kendis er tiltalt for sammen med sin mor at have snydt og bedraget for en kvart million kroner.

En 22-årig reality-kendis og hendes mor mødte ikke op, da en retssag mod de to kvinder blev indledt i Retten i Næstved.

Kvinderne, som oprindeligt er fra Slagelse-området, er tiltalt for omfattende svindel og bedrageri, men bor nu på den amerikanske vestkyst.

Det skriver blandt andre Sjællandske.

Den 22-årige har erkendt 21 af 73 forhold i anklageskriftet, som oprindeligt indeholdt 81 forhold. De resterende otte forhold er blevet opgivet.

Moderen har til gengæld ikke erkendt nogen af forholdene, som blandt andet indeholder en anklage om, at den 22-årige har forsøgt at franarre 178.679 kroner fra en psykisk syg mand.

Ifølge Sjællandske har de sigtede udnyttet mandens "betydelige vanskeligheder, manglende indsigt eller letsind i et aftaleforhold".

Den 22-årige erkender, at hun har svindlet og bondefanget stribevis af kunder på Den Blå Avis. Hun har solgt blandt andet telefoner og kameraer - uden at have til hensigt at sende varerne. Flere gange anvendte hun pseudonymet "Helle".

Hun er også tiltalt for sammen med moren at have snydt en bekendt. Her blev den bekendtes NemID og personlige oplysninger brugt til at optage lån og købe varer. Blandt andet er der optaget et lån på 25.000 kroner.

Der er afsat fire dage til retssagen, og de to kvinder kan forvente en dom udelukkende på baggrund af anklageskriftet, idet de ikke selv agter at møde op. Bedrageriet beløber sig til en kvart million kroner, skriver Sjællandske.