Dansk milliardær sælger ejendomme for 900 mio. kr
Mikael Goldschmidt sælger ejendomme i København for at satse på stort projekt i Hillerød. Foto: Morten Juhl/Scanpix
Rigmanden Mikael Goldschmidt sælger en række ejendomme til pensionskasse. Prisen er 900 mio. kr.

En af Danmarks rigeste mænd sælger ud for 900 millioner kroner af sine ejendomme i København. Det skriver Børsen.

Det er Mikael Goldschmidt, som ifølge Berlingske Business var nummer 41 på listen over landets rigeste, der står bag den store handel. Det er en formue på 2,8 mia. kr., der sender ham ind på rigmandslisten.

Ifølge Børsen har ejendomskoncernen M. Goldschmidt Holding solgt 11 ejendomme i Storkøbenhavn til Lægernes Pension. Samlet udgør ejendommene 55.000 m2. Børsen erfarer fra kilder i branchen, at prisen har været 900 millioner kroner.

I handlen indgår flere kendte ejendomme. Det er blandt andet Enghave 40, der huser det tidligere Folkets Hus, og i dag er kendt for spilletstedet Vega. Også kontordelen i det prisbelønnede byggeri 8tallet  i Ørestad i København skifter hænder i handlen. 8tallet er tegnet af den verdenskendte danske arkitekt Bjarke Ingels.

Mikael Goldschmidt sælger for at målrette sine kræfter mod et kæmpe projekt i Hillerød, hvor der skal bygges ikke mindre end 1.300 boliger.

- Vi ser meget frem til om kort tid at igangsætte de første byggerier i Hillerød, der er den eneste by udover Storkøbenhavn, der kan garantere tilførsel af 10.000 nye arbejdspladser bl.a. på grund af opførelsen af det nye supersygehus, som vil ske parallelt med opførelsen af vores boliger, siger stifter, ejer og adm. direktør Mikael Goldschmidt til Børsen.