Dansk milliardær river historisk herregård ned i kæmpe byggeprojekt
Anders Holch Povlsens far overtog i 1999 herregården Constantinsborg, der nu skal pilles ned og opføres på ny. Foto: Jeppe Michael Jensen / Ritzau Scanpix / arkivfoto.
Bag det ambitiøse projekt står Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen.

Der er for tiden travlhed ved Årslev Engsø vest for Aarhus, hvor herregården Constantinsborg lige nu pilles fra hinanden - blot for at blive genopført i en moderne udgave. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Det er den succesfulde forretningsmand Anders Holch Poulsen, der ejer herregåden, som kan spores helt tilbage til 1400-tallet. Bestseller-ejerens far overtog stedet i 1999, og året efter flyttede Anders Holch Povlsen og hans hustru ind på godset.

Parret har tidligere gennemført en kæmpe renovering af hovedbygning, som blev ført tilbage til det oprindelige udtryk fra starten af 1800-tallet med barokhave og voldgrave.

Nu er renoveringen gået i gang ved de gamle staldbygninger, og i den forbindelse skal en masse kampsten rives ned for derefter at brugt igen i genopbygningen. Flere andre bygninger fremstår for tiden som afspillede skeletter, mens andre af de gamle bygninger er jævnet helt med jorden.

En gammel tegning viser, at herregården oprindeligt var skabt med en stor port, og derfor har Anders Holch Povlsen valgt at få skabt en lignende port.

- Vi har kun den største interesse i, at ejendommen fremstår så ordentlig og ikke mindst historisk autentisk som muligt. Vi tager altid udgangspunkt i historien, når vi renoverer, forklarede projektchef Henrik Møller Pedersen til den lokale avis tilbage i januar.

Her forklarede han også, at alle de historiske detaljer skal skabes igen.

- Tilmed fastholdes enkelte fejltagelser eller finurligheder, som ofte er kommet til under tiden.