Dansk Islamisk Råd fordømmer angreb på Charlie Hebdo
Muslimske organisationer i Danmark er gået sammen om at fordømme angrebet på satiremagasinet i Frankrig.

Angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo onsdag, hvor 12 mistede livet, fordømmes på det kraftigste af danske muslimer, der fredag aften mødtes for at tale om de dramatiske hændelser i Frankrig de seneste tre dage.

Onsdag blev satiremagasinet angrebet i centrum af Paris, torsdag blev en kvindelig politibetjent dræbt, og fredag udspillede der sig to gidseldramaer, der endte med, at franske elitestyrker dræbte mindst tre gidseltagere, mens også fire gidsler døde i Paris.

- Vi sender vores dybeste medfølelse til ofrenes familier. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at kriminelle handlinger fordømmes uanset motiver.

- Endvidere vil en delegation tage til den franske ambassade i København for at kondolere og udtrykke vores solidaritet med den franske befolkning, skriver Dansk Islamisk Råd i en pressemeddelelse på vegne af flere muslimske organisationer i Danmark.

På spørgsmålet om, hvorvidt de muslimske organisationer har følt sig presset til at holde mødet, sagde Jehad al-Farra, der er presseansvarlig for Det Islamiske Råd, forinden:

- Overhovedet ikke. Det står i vores formålsbeskrivelse for vores eksistens i Danmark, og det er noget, vores imam har talt om til prædiken til fredagsbønnen, og han har vist teologisk, at det ikke er det, vi står for.

Dansk Islamisk Råd står bag Danmarks første stormoské i København og er tidligere blevet beskrevet som en konservativ muslimsk forening, der prædiker integration i det danske samfund.

/ritzau/