Danmarks forsvar skal oppe sig efter René Toft-skade

Efter en grum knæskade til René Toft skal der tænkes i nye løsninger i forsvaret hos de danske håndboldherrer.

Når de danske håndboldherrer i januar drager til EM-slutrunden i Polen, bliver det med et forsvar uden holdets ubetingede forsvarschef, René Toft Hansen.

En alvorlig knæskade har sat en stopper for hans deltagelse ved slutrunden, og derfor skal der nu dannes helt nye konstellationer i det danske forsvar.

Og det er en opgave, som landsholdets Henrik Møllgaard er klar til at tage på sig.

For den alsidige bagspiller, der også er kendt som en stærk forsvarsspiller, er klar over, at skaden kan betyde mere ansvar til ham.

- Det kan det selvfølgelig, og det håber jeg også, fordi den her forfærdelige skade til René betyder jo, at der skal skabes nogle andre konstellationer i forsvaret.

- Alle løsninger er sådan set i spil igen, og jeg vil selvfølgelig gerne have et stort ansvar. Jeg tror ikke, at vi kan få et lige så stærkt forsvar uden René, men nu må vi se, hvor stærkt vi kan få det, siger Møllgaard.

Henrik Møllgaard, der i øjeblikket er udlejet fra Skjern Håndbold til den franske storklub Paris Handball, håber, at landsholdet også kan få noget positivt ud af skaden til René Toft.

- Det kan være, at vi kan forbedre os på nogle andre måder i forhold til kontrafasen og sådan nogle ting. Men der er ingen tvivl om, at et dansk landshold uden René Toft er et svækket landshold, lyder det fra den 30-årige Paris-spiller.

En anden spiller, der kan være i spil efter René Tofts skade, er forsvarsspecialisten Klaus Thomsen, der til daglig spiller i Bjerringbro-Silkeborg (BSV).

- Jeg ved jo ikke rigtig, hvordan jeg står i forhold til at blive udtaget. Og jeg skal også lige finde mig til rette i det her system, selv om jeg kender det ret godt fra BSV, hvor vi dækker på nogenlunde samme måde, siger han.

29-årige Thomsen har kun trænet med landsholdet en enkelt gang tidligere i den tid, hvor Gudmundur Gudmunsson har stået i spidsen for håndboldherrerne.

- Men jeg synes, at han har nogle fede idéer i forsvarsspillet, og det er også nogle idéer, som er meget lig det, jeg selv godt kan lide at spille, siger Thomsen.

Næste opgave for landsholdet bliver Golden League-turneringen i Frankrig, der begynder 7. januar. EM-slutrunden i Polen spilles fra 15.-31. januar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.