Danmark møder målsultne finner: Vi får noget at se til
Jesper Jensen Aabo har været på isen i næsten 75 minutter i de tre første VM-kampe. Dermed er han den klart mest benyttede danske spiller ved VM. Foto: Joe Klamar/AFP
Efter to klare nederlag til USA og Canada håber Jesper Jensen Aabo på en tættere kamp mod Finland.

For tredje kamp på stribe går det danske ishockeylandshold på isen som solid underdog, når det møder et flyvende finsk mandskab ved VM onsdag aften.

Godt nok blive Danmark formentlig forstærket med både Mikkel Bødker og Jannik Hansen, men NHL-duoen har en lang rejse fra Californien i benene, og det danske hold er indstillet på at komme under hårdt pres.

- På papiret er Finland lige under USA og Canada, men man må sige, at finnerne har fået en god start på turneringen og har scoret mange mål.

- De er vanvittigt dygtige offensivt, og vi backer skal nok få nok at se til igen, siger backen Jesper Jensen Aabo.

At Finland har scoret mange mål, er ingen overdrivelse. Med tirsdagens knusende 7-0-sejr over Norge nåede holdet op på 23 scoringer i blot tre kampe.

De første to kæder holder høj klasse, og danskerne skal være på tæerne, hvis ikke det skal blive til endnu en øretæve efter 0-4 mod USA og 1-7 mod Canada.

- Forhåbentlig kan vi lege lidt mere med, end vi gjorde mod USA og Canada. Vi vil gerne vise hjemmepublikum, at vi kan være bedre mod de store nationer, end vi har været indtil videre, siger Jesper Jensen Aabo.

Netop hjemmepublikum er et stort tema blandt de danske spillere. Oplevelsen af at spille på hjemmebane har næsten overgået forventningerne, og danskerne brænder efter at give tilskuerne en storkamp.

- Det er sindssygt sjovt at spille her. Jeg var virkelig imponeret, da Canada var foran 7-1, og der alligevel stod 10.000 og klappede os hjem.

- Det er vel kun danskere, der kan finde på sådan noget. Jeg ved ikke, om det var fordi, de havde ondt af os. Men det føles vanvittig dejligt, siger Jesper Jensen Aabo.

Kampen mellem Danmark og Finland spilles klokken 20.15 i Boxen i Herning.

/ritzau/