Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Danmark har verdens bedste energisystem
Danmark er det land i verden, der samlet set har det bedste og sikreste energisystem. Det slår FN-organisationen World Energy Forum fast i deres nye rapport, hvor de sammenligner 125 landes energisystemer.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Danmark kan for andet år i træk med stolthed tage imod æren som det land i verden, der har det bedste energisystem. Det fortæller den store og toneangivende undersøgelse af 125 landes energisystemer, som foretages af FN-organisationen World Energy Forum.

"Det er med stolthed at jeg noterer mig, at Danmark kommer ud med det bedste energisystem i verden. Det understreger, at vi fra dansk side har fundet en stærk kombination af forsyningssikkerhed, grøn omstilling og billig energi," siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

World Energy Forums rapport sammenligner data fra 125 lande verden over. Der bliver målt på tre succeskriterier for vores energisystem: Hvor stabil er energiforsyningen? Hvor grøn er den? Og er den billig og tilgængelig for alle? På alle tre kriterier scorer Danmark topkarakteren "A" i rapporten.

"Danmark er ikke kommet sovende til denne førsteplads. Det skyldes først og fremmest, at vi i Danmark har haft et bredt politisk samarbejde om vores grønne omstilling og energipolitik siden energikriserne i 1970'erne. Det er en position, som vi skal gøre alt for at bevare i årene fremover. Også når vi straks i det nye år skal forhandle en ny energiaftale på plads i Folketinget," siger Lars Chr. Lilleholt.

Man kan læse hele undersøgelsen og se resultaterne af World Energy Forums rapport her: https://trilemma.worldenergy.org/

Fakta om de seneste energipolitiske initiativer:

Investeringer for 1 mia. kr. i vind og sol i 2018 og 2019 (giver mere grøn energi)

Erhvervspakke med sænkelse af elvarmeafgift (øger anvendelse af grøn energi)

Afskaffelse af PSO-afgift (øger anvendelse af grøn energi)

Flere penge til forskning (udvikler nye energiløsninger)

Bygger verdens største elkabel Viking Link (styrker forsyningssikkerhed)

Danmarkshistoriens første forsyningsstrategi (styrker forsyningssikkerhed)

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.