Cuba frigiver 53 fanger efter aftale med USA
Cubas løsladelse af politiske fanger som led i cubansk-amerikansk aftale er meget positivt, lyder det fra USA.

Cuba har løsladt alle de 53 politiske fanger, som landet havde indvilget i at frigive som led i sidste måneds normaliseringsaftale med USA.

Det bekræfter det amerikanske udenrigsministerium.

En talsperson for ministeriet betegner det som "en meget positiv udvikling".

- Disse politiske fanger var personer, som ifølge forskellige menneskeretsorganisationer var blevet fængslet af den cubanske regering for at udøve deres internationalt beskyttede friheder og for deres fremme af politiske og sociale reformer i Cuba, siger talspersonen Marie Harf.

Hverken USA eller Cuba har endnu oplyst navne på de løsladte, men Harf siger, at listen forventes offentliggjort på et tidspunkt.

I Havana modtog både systemkritikere og den katolske kirke nyheden med glæde, selv om de endnu ikke havde fået oplysningerne bekræftet.

Hvis løsladelserne har fundet sted, er det tegn på, at normaliseringsprocessen mellem USA og Cuba er i gang, siger Orlando Marquez, der er talsmand for ærkebiskoppen i Havana.

- Det afspejler en vilje til at have en direkte dialog uden mellemmænd og gøre fremskridt i normaliseringen af relationerne, til gavn for alle, sagde han.

Fangeløsladelsen er en del af aftalen mellem Cubas præsident, Raul Castro, og USA's præsident, Barack Obama, om at genetablere de diplomatiske forbindelser og lette de amerikanske sanktioner mod Cuba.

/ritzau/AFP