Chelsea skal forsøge at indtage Atléticos nye fort

Atlético Madrid tager onsdag imod Chelsea i den første europæiske kamp på den spanske klubs nye stadion.
Atlético Madrids nye stadion, Wanda Metropolitano, ligger onsdag for første gang græs til en Champions League-kamp.
Atlético Madrids nye stadion, Wanda Metropolitano, ligger onsdag for første gang græs til en Champions League-kamp. Foto: Oscar Del Pozo/AFP

Wanda Metropolitano. Nej, det er ikke navnet på en figur i Harry Potter-bøgerne, men derimod den spanske fodboldklub Atlético Madrids nye, topmoderne stadion.

Arvtageren efter Atléticos nu tidligere hjemmebane, Vicente Calderon, er opkaldt efter det kinesiske konglomerat Wanda, der i 2015 købte 20 procent af den spanske klub og Atléticos hjemmebane fra 1923 til 1966, Estadio Metropolitano.

Onsdag danner det nye stadion for første gang ramme om en europæisk kamp, når Chelsea kommer på besøg i Champions League.

Vicente Calderon var et næsten uindtageligt fort for Atléticos modstandere, og klubben håber på at kunne flytte til det nye stadion, uden de problemer som engelske West Ham og Tottenham har oplevet i forbindelse med skift til nye omgivelser.

Spanierne har da også fået en god start på den nye hjemmebane og har således vundet begge kampe, de indtil videre har spillet på Wanda Metropolitano.

Ud over det nye stadion, der kan rumme 68.000 tilskuere, vil der også være en del andre ting at holde øje med i onsdagens opgør.

Chelseas belgiske målmand, Thibaut Courtois, har tilbragt tre sæsoner i Atlético Madrid fra 2011 til 2014.

Hans nuværende holdkammerat Alvaro Morata vender for første gang tilbage til sit hjemland efter skiftet fra Atléticos ærkerivaler, Real Madrid, i sommer.

Han skal ifølge Courtois ikke forvente at få en varm velkomst fra sine landsmænd onsdag.

- Han (Morata, red.) har tidligere spillet mange kampe mod Atlético, så det bliver en stor kamp for ham, siger Courtois ifølge Reuters.

Samtidig har Atlético Madrids venstre back Filipe Luís og angriber Fernando Torres spillet i Chelsea.

London-klubbens kontroversielle angriber Diego Costa skifter fra det nye år til den spanske hovedstadsklub, som han også spillede for fra 2010 til 2014.

Efter en konflikt med Chelsea-træner Antonio Conte er Costa dog ikke længere en del af det engelske holds kamptrup, så han kommer til at se onsdagens kamp fra tilskuerpladserne.

- Han er en god ven, og det bliver dejligt at se ham på stadion. Jeg er glad for, at vi ikke skal op imod ham, siger Courtois ifølge Reuters.

Chelsea har fået den bedste start på denne sæsons Champions League af de to hold, efter det blev til en overbevisende 6-0-sejr over Qarabag i første spillerunde.

Atlético Madrid måtte nøjes med 0-0 ude mod italienske Roma.

Kampen mellem de to hold fløjtes i gang klokken 20.45 onsdag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.