Chefredaktør: Løkke satser stort ved at tale om boligskat
Det er spændende, hvis statsministeren åbner for boligskat, mener chefredaktør Troels Mylenberg.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) spiller måske ud med nyt om boligskat, mener ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg, Jysk Fynske Medier.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) spiller måske ud med nyt om boligskat, mener ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg, Jysk Fynske Medier. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Der venter Folketinget et spændende efterår. Det kan enten ende med en stor politisk aftale om ny ejendomsvurdering, grøn omstilling og en finanslov. Eller også skal danskerne til valg for anden gang på godt et år.

Det vurderer ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg, Jysk Fynske Medier, før statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag åbner Folketinget.

- Det bliver en ret spædende åbningstale, vi kommer til at høre. Ikke mindst på grund af forlydender om, at boligskatten kommer med, siger Troels Mylenberg.

- Jeg tror, at Lars Løkke har sat sig for, at hele projektet står og falder med et Big Bang. Derfor kan han ligeså godt få boligskatterne med. Det stiller ham med en ret solid valgkamp, hvis regeringen skulle vælte.

Troels Mylenberg tror ikke, at Løkke åbner en sårbar flanke med regeringens boligudspil. Det blev ifølge iagttagere udskudt, fordi regeringen ikke ville blotte sig med ny ejendomsværdiskat og grundskyld.

- Det seneste år har regeringen hele tiden udskudt det hele. Jeg tror ikke, at han åbner flere flanker, end der allerede er åbne. Det kan dårligt blive mere samspilsramt i hans blok, siger Troels Mylenberg.

Løkkes store styrke og måske af og til svaghed er, at han ikke kerer sig om mediernes bud. Han har før vist sin største styrke ved forhandlingsbordet, påpeger kommentatoren.

Troels Mylenberg vil ikke vurdere, om Løkke får en stor aftale eller må udskrive folketingsvalg. "Juryen" er stadig ude i at afgøre sagen, mener han.

- Man kan ikke sige, at der kommer valg, inden forhandlingerne går i gang. Jeg tror aldrig, at vi, der snart har fulgt politik i årtier, har set, at man er kommet ud af lokalet, lige når man kom ind, siger chefredaktør Troels Mylenberg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.