Borgmester vil have kriminelle ud af kolonihaver: Der skal være trygt
- Man skal ikke kigge sig over skulderen og være bange for, hvad naboen laver, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S). Foto: Henning Bagger og Sara Gangsted/Ritzau Scanpix (arkiv)
Odense Kommune var med, da Fyns Politi torsdag udførte en aktion i to kolonihaver tæt ved Vollsmose. Kommunen har brug for borgernes tip, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Torsdag fandt Fyns Politi blandt andet stoffer og ammunition ved en storstilet razzia i to kolonihaveforeninger i Odense.

Nu siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til TV 2/Fyn, at kriminelle ikke skal have lov til udføre deres handlinger i en kolonihave:

- Det skal være trygt at være i en kolonihave. Man skal ikke kigge sig over skulderen og være bange for, hvad naboen opbevarer eller om der bliver handlet med stoffer.

Han udtrykker samtidig tilfredshed med torsdagens razzia og siger, at det er et vigtigt signal, når Fyns Politi går så stærkt ind, som man gjorde. Målet er nemlig at få de kriminelle aktiviteter ud af kolonihaverne.

Kommunen deltog i aktionen

Ifølge TV 2/Fyn deltog Odense Kommune i aktionen som observatører. Det er et led i det samarbejde kommunen har med Fyns Politi om at bekæmpe bandekriminalitet.

Aktionen foregik i haveforeningerne Biskorup og Martinsminde ved Vollsmose i det nordøstlige Odense, og her fortalte næstformand for haveforeningen Martinsminde, Jørgen Dyrvig, at haveforeningen havde været en del af aktionen:

- Vi har et samarbejde med politiet og kommunen om bekæmpelse af kriminalitet i området.

Det er netop gennem borgerhenvendelser, at Fyns Politi og Odense Kommune har fundet frem til, at der i nogle af byens kolonihaveområder foregår kriminel aktivitet.

Borgmester Peter Rahbæk Juel opfordrer derfor borgerne til, at man fortsat deler sin viden med politiet.

- De informationer, som borgerne er kommet med, har vi været rigtig glade for, og politiet har været endnu mere glad for dem. De gør, at de har kunnet stykke det billede sammen, der gør, at de blandt andet kan lave aktioner som i dag. Så bliv ved med at fortæl det, hvis man hører eller ser noget, siger Peter Rahbæk Juel til TV 2/Fyn.

Ved aktionen blev der fundet amfetamin, ammunition, heroin, hash og kontanter, og der blev anholdt syv personer. To blev efterfølgende løsladt.