Bondefamilie med 13 gårde går konkurs med gæld på 135 mio.
I/S Mathiesen udgår fra Trehøjevej i Årre ved Grimstrup. Foto: Google Street View og Brian Bergmann/Scanpix/arkiv
13 ansatte skal sammen med en indsat driftsleder forsøge, at optimere en af Sydjyllands største mælkeproducenter. Foderstoffen og maskinstationen taber formentlig deres tilgodehavende.

Problemer med mælkens kvalitet, lave mælkepriser og driftsunderskud i størrelsesordenen fem millioner de seneste par år betyder, at en af Sydjyllands største bedrifter er erklæret konkurs.

Det skriver JydskeVestkysten.

Det er familien Mathiesen med far og søn, Allan og Henrik Mathiesen, i Årre ved Grimstrup, som ikke længere kan trække på bankens tålmodighed.

Kurator, advokat Flemming Jensen, vurderer, at familievirksomheden I/S Mathiesen skylder omkring 135 millioner kroner.

De store tabere bliver formentlig de små leverandører.

- Man må sige, at der her er tale om en megastor bedrift, og vi er fortsat ved at skabe os et overblik, men umiddelbart tror jeg ikke, at der bliver tale om dividende til simple kreditorer efter realkreditten og bankens virksomhedspant, siger Flemming Jensen til JydskeVestkysten.

Dermed taber den lokale foderstof og maskinstation formentlig deres tilgodehavende, mens banken og realkreditforeningen taber de penge, som er lånt i virksomhedens ejendomme. Det bliver ifølge Flemming Jensen et betydeligt tab.

- Det er ingen hemmelighed, at bedriften har døjet med problemer med mælkens kvalitet (for høje celletal, red.), og grundlæggende har man tjent for lidt. Efter min vurdering var der kun én løsning, nemlig konkurs, siger Flemming Jensen til avisen.

I/S Mathiesen er en kæmpe bedrift med 13 ejendomme, cirka 600 hektar jord, 13 ansatte og rundt regnet 2.000 malkekøer og opdræt.

Der er ifølge Flemming Jensen indsat en driftsleder til at køre bedriften videre sammen med de ansatte. Forventningen er, at man kan optimere både på produktionen og omkostningssiden. Herefter er det planen at forsøge at sælge størstedelen af bedriften i en samlet klump, skriver JydskeVestkysten.