Børnehave stod ansigt til ansigt med ulv: Særligt én ting undrede dem
Ulven blev set ved "Æ hul" ved landsbyen Resenstad. Modelfoto: Shutterstock/Ritzau Scanpix
Mor overvejer at køre sine børn til spejder, efter ulv sad og observerede børn, der var på tur til et vandhul.

Personale og cirka 20 børn fra børnehavegruppen på Resen Friskole & Naturbørnehave ved landsbyen Resenstad cirka syv kilometer nordvest for Struer fik midt i sidste uge en oplevelse af de usædvanlige.

Børnehavegruppen var på tur til en lille sø bag skolen på Lucernemarken, da de pludselig stod ansigt til ansigt med en ulv.

- Ulven befandt sig mellem 30-50 meter fra børnene, og de voksne syntes, at det var mærkeligt, at ulven bare blev siddende og observerede dem. Den virkede ikke særligt skræmt, så de afbrød turen, fortæller kasserer Henrik Borg fra Resen Friskole & Naturbørnehave til Aarhus Stiftstidende.

Sammen med tre andre fædre afsøgte Henrik Borg samme aften området med en trænet hund - uden dog at finde spor af ulven.

Bestyrelsen for børnehaven frygter efter episoden ikke for børnenes sikkerhed. Til gengæld er friskoleformandens hustru, Lene Gravesen, blevet urolig.

Hun siger til Aarhus Stiftstidende, at hun vil overveje, at i stedet for at lade sine børn på 6, 11 og 13 år cykle til spejder, så vil hun muligvis køre dem:

- Børnene plejer at cykle til spejder hver onsdag, og her skal de igennem "æ hul". Det kalder vi det sted, hvor ulven er blevet set. Det er et sted på strækningen mellem Resen og Humlum, hvor der er skov til den ene side og mosen til den anden. Så hvis det fortsætter, så vil jeg overveje at køre dem til spejder, siger Lene Gravesen til avisen.