Blogger: Danmark er en fælt lugtende ost for os, der har ressourcer

Danmark er overhovedet ikke et perfekt land, hvis man har penge, ressourcer og kompetencer, mener blogger og psykiater Henrik Day Poulsen. (Foto: Foto: Scanpix/Arkiv)

Danmark er kun det perfekte samfund, hvis man vil leve på overførselsindkomst, mener kontroversiel blogger.

I de seneste par dage har man i Berlingske kunnet læse om udlændinge fra andre EU-lande, som gerne vil bo i Danmark, fordi de mener at vi har den perfekte balance mellem arbejde og familieliv.

Men den ros skal vi ikke sole os for meget i, mener Berlingskes blogger, psykiateren Henrik Day Poulsen.

Danmark er nemlig kun det perfekte land, hvis man er på overførselsindkomst eller nyder godt af for eksempel vores lange barselsorlov, skriver han i et blogindlæg.

Ingen har råd til rengøringshjælp

Hvis man arbejder, må man derimod betale en tårnhøj skat og finde sig i at færre og færre skal forsørge flere og flere, mens der for eksempel ikke er råd til at hjælpe de ældre, som gennem hele livet har betalt skat.

Udlændinge må finde sig i at komme til "et land, hvor lønningerne er så høje, at ingen mennesker med en normal indkomst har råd til at få gjort rent eller få rettet småfejl i hjemmet uden at kende en rengøringshjælp eller håndværker privat eller betale en sort," skriver Henrik Day Poulsen blandt andet i blogindlægget.

Vores grimme påklædning

Han revser også janteloven og danskernes uformelle påklædning - blandt andet manglen på kvinder med høje hæle, elegant kjole og makeup, og manglen på mænd i jakkesæt i stedet for undertrøjer og tatoveringer.

"Jeg siger til de udlændinge, der finder, at Danmark er det perfekte samfund. Nyd det. Jeg er efterhånden helst fri! Danmark er magnet for fattige udlændinge, men en fælt lugtende ost for os, der har ressourcer og kompetencer," skriver han.

Blogindlægget har medført en del debat. En del læsere giver Henrik Day Poulsen ret, mens andre opfordrer ham til at flytte til et andet land, hvis han er så utilfreds.