Henrik Day klapser kendisser: Gratis omgang at skamme sig
Psykiater og debattør Henrik Day Poulsen er træt af at høre på kendte kulturpersonligheder, som skammer sig over Danmark. Foto: Scanpix/Arkiv
Psykiateren har ikke meget til overs for kendte, som skammer sig over Danmark.

De mange kendte danskere, som de seneste uger har tilkendegivet, at de skammer sig over Danmarks asylpolitik, møder ikke ligefrem respekt fra psykiateren og debattøren Henrik Day Poulsen.

Det er nemlig en gratis omgang for dem at sige noget solidarisk i medierne og bagefter gå tilbage til deres glamourøse liv langt væk fra problemerne, skriver Day Poulsen på sin blog i Berlingske.

Modsat politikerne, som skal stå til regnskab for det, de siger, næste gang der er folketingsvalg, kan kendte filminstruktører, skuespillere og sangere bare snakke løs uden at skulle stå til ansvar bagefter. Oven i har de langt flere penge end almindelige mennesker, og får langt mere taletid i medierne, påpeger bloggeren.

Inviter dog en flygtningefamilie ind i dit eget hjem

Han har faktisk mere respekt for de kendisser, som rent faktisk tager konsekvensen og går ind i politik - for så skal de følge samme spilleregler som politikerne.

Ligeledes aftvinger det også hans respekt, hvis de kendte gør noget i stedet for kun at skamme sig offentligt.

- Jeg har derfor respekt for kendisser, som udtaler sig om politik, hvis de selv tager ansvar og følger op på deres holdninger. Hvis Thomas Vinterberg eller Jude Law fx inviterede en flygtningefamilie til at bo i et værelse hos sig eller gav startkapital til en fond for flygtninges ve og vel, ville jeg have stor respekt herfor. Men det er en gratis omgang at ytre sig og udnytte sin kendisfaktor til en saftig forsidehistorie for efterfølgende at tage til after party med champagne, skriver Henrik Day Poulsen blandt andet.

Debatindlægget har medført over 60 kommentarer. Nogle af læserne er enige med Henrik Day Poulsen, mens andre påpeger, at han også selv er en kendis med meget taletid i medierne.