Bios-direktør ved ikke, hvornår der er reddere nok
- Jeg har meget svært ved at sætte en tidshorisont på, hvornår vi når vores idealbemanding, siger direktør i Bios Morten Hansen. Foto: Scanpix arkiv
Ambulanceselskabet Bios, der kører ambulancerne i Region Syddanmark, kæmper fortsat med at få driften til at hænge sammen.

 

Ambulanceselskabet Bios, der kører ambulancerne i Region Syddanmark, kæmper fortsat med at få driften til at hænge sammen på grund af en stor mangel på ambulancereddere.

Direktør Morten Hansen tør ikke spå om, hvornår Bios når sin idealbemanding på 550 reddere.

- Jeg har meget svært ved at sætte en tidshorisont på, hvornår vi når vores idealbemanding. Derfor skal vi gå nye veje, og det kan være svært at vurdere effekten af de nye initiativer, siger han.

Selvom Bios i løbet af efteråret oplevede en fremgang på 25-30 reddere om måneden, så er rekrutteringen siden december stagneret.

Bios' direktør Morten Hansen fortæller, at selskabet lige nu er lige så udfordret, som man ved overtagelsen af ambulancedriften den 1. september.

- Vi har set, at rekrutteringen fra december og januar-måned er fladet en lille smule ud. Det sender et signal til mig om, at vi ikke længere vil se den store vandring, som vi så henover efteråret, siger Morten Hansen til DR Fyn.

Han forklarer stagnationen med, at interessen fra tyskere reddere er dalet, ligesom man i Region Hovedstaden og Region Sjælland har indledt nye ambulancekontrakter pr. 1. februar i år.

Bios vil nu forsøge at skaffe flere reddere gennem et rekrutteringsbureau og økonomiske incitamenter.

En helt ny opgørelse viser, at der flere dage i januar har manglet op til fire ambulancer. Samtidig er responstiden, altså den tid det tager for en ambulance at nå frem, steget.