Administration 

Bedst i forsikrings-test: Så meget sparer Johnny på at skifte forsikringsselskab

Advertorial
”Jeg er faktisk overrasket over at høre, hvor meget vi kan spare. Det er sgu da for åndsvagt, når vi har den fordel, ikke at bruge den”, siger Johnny Momme, der er automekaniker og bor i Vejen i Jylland, om de besparelse han får hos Alka Forsikring igennem sit LO Plus-medlemskab. (Foto: Foto: Kim Basse)

Sponsoreret indhold
”God sælger” lokkede Johnny Momme med en ”illusion” om samlerabatter. Den store besparelse, Johnny Momme får, ved at skifte til Forbrugerrådet Tænks ’Bedst i Test’-vinder, Alka, overrasker ham. Hos Forbrugerrådet Tænk kalder man Alkas bilforsikring for ”unik”, og siger at selskabet ”skiller sig særligt positivt ud”.

Få historien som podcast her:
 
Alka skiller sig særligt positivt ud” og ”unik dækning”, sådan lyder vurderingen fra Forbrugerrådet Tænk, der kårer forsikringsselskabet til ’Bedst i Test’ i en stor undersøgelse af bilforsikringer.
 
Den uafhængige forbrugerorganisation Forbrugerrådet Tænk anbefaler dermed Alka bilforsikring til kunderne.
 
Sådan en bor der i Vejen, som ligger midt mellem Kolding og Esbjerg. Johnny Momme er 39 år og bor sammen med sin kæreste Heidi og deres fælles datter Nanna.
 
Som forbruger er han skeptisk, men hæfter sig alligevel ved Forbrugerrådet Tænks anbefaling.
 
”Det synes jeg vel egentlig er meget godt, men jeg har det nok med at være lidt skeptisk. Jeg synes, vi har rimelig godt styr på det med forsikringer, og så længe vi føler os tilfredse, og det gør vi som regel, så er det godt nok”, siger Johnny Momme, der er automekaniker og arbejder i flexjob ved Vejen Kommune.
 
Netop kundetilfredshed er et af de parametre, som Forbrugerrådet Tænk har dømt ud fra, og her klarer Alka sig også rigtig godt.
 
Derudover er pris en faktor i Forbrugerrådet Tænks undersøgelse. Den viser, at prisen på bilforsikringen kan variere med helt op til 9.000 kroner om året for den samme person med den samme bil alt efter, hvilket forsikringsselskab man vælger.
 
Hos Alka Forsikring har man sammenlignet prisen for 2.000 kunder, der er forsikret i de seks største forsikringsselskaber. I 79 procent af tilfældene er Alkas tilbud billigere end kundens nuværende forsikring, og næsten hver fjerde kunde kan endda spare 2.000 kr. eller mere.
 
I Johnny Mommes tilfælde betaler han lige nu 2.880 kroner om året for at ansvarsforsikre parrets Volvo v40 med en 1,8 liters motor fra 2003.
 
Hvis han skifter til Alka, vil han alene på den konto kunne spare knap 600 kroner om året.
 
”50 kroner om måneden er også penge. I kraft af, at alting stiger, så vil man jo gerne have hver en krone, man kan spare. Vi vil jo gerne spare noget alle sammen, så det inspirerer mig til at få kigget på vores forsikringer”, siger Johnny Momme, uden endnu at vide, at han faktisk kan spare endnu flere penge.
 

Samlerrabatter er en illusion

 
I alt 15 forskellige forsikringsselskaber indgår i Forbrugerrådet Tænks test. Her er deres bilforsikringer blevet sammenlignet i forhold til pris, selvrisiko, forsikringsdækning, kundetilfredshed og klager, som dækker over, om selskabet træffer forkerte afgørelser og dermed er for hårde mod forbrugerne.
 
Derudover har man sammenlignet krav fra forsikringsselskaberne, som eksempelvis rabatter ved at samle flere forsikringer i samme selskab.
 
Om Forbrugerrådet Tænks test:

 

Forbrugerrådet Tænk har testet 15 forsikringsselskaber på:

·        Pris

·        Selvrisiko

·        Forsikringsdækning

·        Kundetilfredshed

·        Sager i Ankenævnet for Forsikring 

 

De 15 forsikringsselskaber i testen er:

1.      Lærerstandens Brandforsikring 

2.      Alka 

3.      Next 

4.      Alm. Brand 

5.      Nordjylland Forsikring 

6.      Vardia 

7.      Tryg 

8.      Danske Forsikring 

9.      Nykredit Forsikring

10.   If

11.   Gjensidige Forsikring 

12.   Nem Forsikring 

13.   Topdanmark 

14.   GF Forsikring

15.   Codan

 

Disse selskaber svarer til over 90 procent af markedet målt på bruttopræmieindtægter på brand- og løsøreforsikring (privat). 

 

Pris og dækning er indhentet fra sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk og ved at kontakte selskabernes presseafdeling.

 

Præmien for en bilforsikring fastsættes af forsikringsselskaberne ud fra kriterier såsom bilmærke, model, årgang, adresse, personalder, selvrisiko og ønsker til tilvalgsdækning. Det er ikke muligt i en test at analysere, hvilket forsikringsselskab der for alle forbrugere og situationer vil være bedst og billigst. 

 

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

 

UDVID
 
Disse krav eller ”samlerabatter”, som Forbrugerrådet Tænk kalder dem, vægter negativt i bedømmelsen. De hæmmer nemlig konkurrencen og gør det svært som forbruger at gennemskue priserne.
 
Det fortæller Lars Baadsgaard, der er projektleder ved Forbrugerrådet Tænk:
 
“Konklusionen er klar. Prisen bliver ikke lavere på grund af samlerabatter. Samlerabatternes formål er at gøre priserne uigennemskuelige, fastholde kunderne og skabe en illusion hos forbrugerne om, at de sparer penge. I stedet skal forbrugeren gå efter den laveste pris for hver enkel forsikring”, siger han.
 
Hos Samlino, som er et af Danmarks førende og mest omfattende onlineportaler til at sammenligne produkter inden for blandt andet forsikring, har man denne opfordring til kunderne:
 
”Der er rigtig stor forskel på, hvor meget man skal betale for at forsikre den samme bil hos forskellige selskaber. Vi ser typisk, at man kan spare omkring 3.000 kroner om året. Derfor giver det god mening at bruge 5-10 minutter på at undersøge markedet, inden man vælger sit forsikringsselskab”, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, der er administrerende direktør i Samlino.dk.
 

Endnu større besparelse for medlemmer af LO-fagforbund 

 
Johnny Momme, hans kæreste Heidi og deres tre-årige datter Nanna bor i hus. Her har de netop samlet alle deres forsikringer i et selskab, fordi de fik at vide, at de kunne spare penge på det.
 
”Jeg er ikke så stærk i tal, og en god sælger vil hurtigt kunne snakke det hele varmt. Så for mit vedkommende, så kunne jeg godt falde for sådan noget, når man begynder at slynge en masse tal op i luften”, siger Johnny Momme.
 
Udover en ansvarsforsikring på bilen har Johnny Momme og hans kæreste Heidi også en husforsikring og en indboforsikring.
 
Hvis de skifter til Alka i morgen, ville husforsikringen gå lige op med deres nuværende. Men hvis parret flytter både deres ansvarsforsikring på bilen og deres indboforsikring, så ville de årligt kunne spare 700 kroner.
 
I forvejen er Alka et af de forsikringsselskaber, som har de laveste priser i Forbrugerrådet Tænks store test. Men hvis man er medlem af et LO-fagforbund eller Finansforbundet, får man endda endnu lavere priser på sine forsikringer hos Alka.
 
Så meget kan Johnny spare på sine forsikringer:

Oversigten viser, hvor meget automekaniker Johnny Momme fra Vejen i Jylland vil spare hvis han flytter hhv. sin bilforsikring (ansvarsdækning)-, indbo- og husforsikring til Alka. Tallene er opgivet med og uden brug af LO Plus-medlemskab.

 

Bilforsikring (ansvarsdækning): 

Pris hos nuværende forsikringsselskab:          2.880 kroner    

Pris hos Alka uden LO Plus-medlemsrabat:    2.302 kroner  

Pris hos Alka med LO Plus-medlemsrabat:    2.072 kroner

 

Forskel uden LO Plus-medlemskab:                  578 kroner 

Forskel med LO Plus-medlemskab:                   808 kroner 

 

Indboforsikring                                                                                 

Pris hos nuværende forsikringsselskab:          1.701 kroner                               

Pris hos Alka uden LO Plus-medlemsrabat:    1.564 kroner

Pris hos Alka med LO Plus-medlemsrabat:     1.408 kroner

 

Forskel uden LO Plus-medlemskab:                  137 kroner 

Forskel med LO Plus-medlemskab:                   293 kroner

 

Husforsikring                                                        

Pris hos nuværende forsikringsselskab:          3.706 kroner                                

Pris hos Alka uden LO Plus-medlemsrabat:    4.120 kroner    

Pris hos Alka med LO Plus-medlemsrabat:     3.708 kroner    

UDVID
 
Helt op til ti procent kan man spare på sine forsikringer, hvis man har et LO Plus-medlemskab.
 
”Jeg har faktisk et LO Plus-kort, men det ligger trygt i baglommen på grund af forglemmelse, og så har jeg måske heller ikke sat mig ordentligt ind i det”, siger Johnny Momme.
 
Som automekaniker er Johnny Momme organiseret i Dansk Metal. Det betyder derfor, at han samlet vil kunne spare cirka 800 kroner årligt alene på sin ansvarsforsikring, hvis han flytter til Alka.
 
Hvis han samtidig flytter sin indboforsikring til Alka, så vil han i alt kunne spare 1.100 kroner om året.
 
”Okay, det er jo en besparelse, der er værd at tage og føle på. Det er det. Jeg er faktisk overrasket over at høre, hvor meget vi kan spare. Det er sgu da for åndsvagt, når vi har den fordel, ikke at bruge den”, siger Johnny Momme og fortsætter:
 
”Jeg sidder og tænker, at jeg skal i hvert fald have tjekket markedet, og en snak med Alka, kan være en mulighed. Det er ikke utænkeligt, at jeg kunne finde på at flytte derover”, siger han.
 
Under linket her kan du se, hvad din bilforsikringer dækker hos Alka.
 
Forbrugerrådet Tænks test kan findes her.
 
Ovenstående indhold er sponsoreret

et lyn flænger himmelen
Nyheder

SKYBRUD:

Skynd dig op af vandet 

En blond kvinde
Kendte

Britney vil erstatte sin far som værge med revisor

En blå Tesla og en mørk himmel
Biler

Tesla tidobler overskuddet 

Nyheder

Hedebølger bliver hyppigere og mere ekstreme de næste årtier

soldater ved tank
Helt vildt

Gemte tank fra 2. Verdenskrig i kælderen

Tre ketchupflasker
Mad og drikke

Lad være med at spise den:

Ketchup kaldes tilbage

jesper Hansen med sølvmedalje
Sport

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL mandag

Retten i Aalborg
Krimi

Par fængsles for trusler og vold mod tre betjente

Portræt Joan Ørting
Kendte

Joan Ørting:

Min seksualitet

har ændret sig

Mads Langer til premiere
Kendte

Langer langer 26 mio. over disken for nyt hus

collage med Seren Williams, Usai Bolt, Lionel Messi og Michael Phelps
Sport

Top 10: Her er de rigeste

OL-atleter gennem tiderne

Rengøring af bord
Nyheder

Undgå dyr flytteregning: 

Sådan sikrer du dit depositum

Degn
Kendte

TV2-vært:

Afslører kæresten

Pink
Nyheder

Verdensstjerne:

Blander sig i trusse-gate

Sport

Dansk Svømmeunion:

Løn til atleter på barsel

Casper c
Kendte

Casper Christensen:

Nu er huset solgt

astralis
Sport

Astralis: Køber 18-årigt dansk talent

Gøhler
Kendte

Skøn video:

Mathilde viser babybulen

græs
Nyheder

Sådan får du liv i din gule græsplæne

ol medalje
Sport

Sådan:

Danmarks første OL-medalje i hus

brande
Nyheder

Skovbrande smelter sammen - folk på flugt

uvejr
Nyheder

Trist sommervejr:

Skybrud og store regnskyl truer

OL
Sport

OL-medaljer

til to 13-årige

Vejarbejde på villavej
Nyheder

Kritik fra flere sider:

Danmark er ikke sikret

mod oversvømmelser

Nyheder

Voldsomt uvejr:

Dele af London

oversvømmet

Portræt Jackie Mason
Kendte

Simpsons-stjerne død

Britney Spears vinker til fans.
Kendte

Britney chokerer igen-igen:

Nyt topløst billede

Jeanette Ottesen i bassinet
Sport

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL søndag

en kaffebonde filtrerer kaffebønner
Mad og drikke

Prisen på kaffe stiger drastisk 

Rodney Alcala i håndjern og fangedragt
Nyheder

Amerikansk seriemorder dør naturligt - og undgår dødsstraf

Annemiek van Vleuten jubler
Sport

OL-sølvvinder troede,
hun havde vundet:
Jeg følte mig dum

Sport

Drama ved OL:

Dansk rytter på hospitalet efter styrt

en mand i shorts med en motoriseret hækklipper
Sundhed

Typiske ferieskader: Her skal du passe særligt på

To soldater løber med deres håndvåben.
Kongelige

Prins Harrys soldaterkammerater truer:

Ti stille, ellers....

En korpulent mand i jakkesæt
Corona

Tyskland:

Restriktioner for ikkevaccinerede

Folk går i sjoskende regn på et torv
Nyheder

DMI advarer:

Skybrud og farligt vejr

Et par kysser
Kendte

Jennifer og Ben:

Vi er kærester

Kendte

Ottesen i tårer: 

Karrieren forbi

En kniv på en træ-baggrund
Krimi

Ung mand stukket med kniv på Amager

en mørk mand med solbriller
Kendte

R. Kelly:

Nye beskyldninger om sex med teenagedreng

Kronprinsparret i skjorter med store smil
Kongelige

Kronprinsfamilien på ferie

Nyheder

Uroligheder i store franske byer

en bil flyver gennem luften
Helt vildt

Vild video:

Bil flyver gennem luften

en beskærersaks på en træstamme
Livsstil

Beskær dine træer lige nu

En smadret hvid bil
Krimi

Alvorlig ulykke med fastklemte 

Janni og Karsten
Kendte

Janni og Karsten:

Folk tigger om penge

Britney
Kendte

Midt i retssag:

Britney smider toppen

Krimi

Svensk politi:

116 sager om stenkast

Kongeskibet i rum sø
Kongelige

Kongeskibet er igen klar til dronningen

OL
Sport

OL-surfere jubler:

Tyfon nærmer sig Tokyo

vild med dans
Kendte

Afsløring:

Hun skal være med i Vild med dans

test
Nyheder

Professor: Test af skolebørn dyrt og svært

brand
Nyheder

Tørt vejr presser brandmænd 

Miami
Nyheder

Eftersøgning i Miami er officielt afsluttet

Et til salg skilt i et vindue
Livsstil

Forældre er blevet guldrandede på lejlighedskøb

To ældre hvidhårde damer i rødt
Helt vildt

Mød Amsterdams ældste sexarbejdere:

Har haft 335.000 mænd

En mand vinker ved en gade
Sport

Jonas Vingegaard hyldet

En blond storbarmet kvinde med kaninører
Kendte

Dolly Parton tilbage i frækt kanin-kostume

En megayacht og en smilende mand
Kendte

Tom Cruise nyder ferien i sin megayacht

Nyheder

Har du været i Frankrig og Belgien - her er hvad du skal gøre

Ohland
Kendte

Oh Land afslører:

Færdig som X Factor-dommer

uheld
Nyheder

Voldsomme billeder: Bil endte på taget

Helena Christensen
Kendte

Helena Christensen:

Slanger sig på klaveret

regn
Nyheder

Regndans:

Nu skifter vejret

Ghita Nørby
Underholdning

Ghita Nørby:

Jeg bliver ked af det

øl
Nyheder

Vi drikker øl uden procenter

forældre
Kendte

Efter ni års kamp:

Endelig forældre

skolebørn
Nyheder

Skolebørn kan holde smitte kørende

smitte
Nyheder

Midt i smittestigning:

Festival med 40.000 gæster

harald
Nyheder

Kong Harald:

Vi skal lære om Utøya

tun
Nyheder

Danske lystfiskere:

Må fange fem ton tun

portræt Claudia Rex
Film og TV

Comeback i Vild med Dans

Christian Eriksen på banen
Sport

Christian Eriksen færdig i Italien

Kristian Thulesen Dahl
Nyheder

Sygeplejerske-konflikt:

Vil have regeringen på banen

Retsbygningen i Rønne
Krimi

Satte ild til ekskonens hus

Haakon og Mette-Marit
Kongelige

Ti år efter Utøya: Norsk kongehus i sorg 

Skulder på anonym politimand
Sport

Mand angreb politiet - med bue og pil

Pige viser sit fund frem
Nyheder

11-årig pige finder 2000 år gammel mælketand

Hvid mercedes
Biler

Mænd leasede og videresolgte biler for millioner

hvepse
Sundhed

Hvepsene er på vej:

Sådan undgår du stik