Barcelona vil tage politisk bøde til CAS
Lionel Messi (tv.) og Luis Suarez (th.) jubler efter en scoring foran fansene. Men fansene har også brugt Barcelona-kampe i Uefa-regi til at ytre sig politisk, og det har kostet en bøde. Foto: Emilio Morenatti/AP
Barcelona vil gå hele vejen til CAS for at få annulleret en bøde for, at fans har ytret sig politisk til kamp.

Det spanske mesterhold, FC Barcelona, har meddelt, at man har fået afvist en appel af en bøde fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), men den catalonske klub vil tage sagen videre til Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

Det skriver klubben i en meddelelse ifølge Reuters.

Bøden på 40.000 euro (små 300.000 kroner) har klubben fået, fordi en del af holdets fans under en Champions League-kamp mod Bayer Leverkusen ytrede ønske om et selvstændigt Catalonien og fremviste det catalonske flag.

Uefa slår hårdt ned på politiske budskaber under kampe, som Uefa er ansvarlig for, men Barcelona mener altså ikke, at man kan straffes for fansenes ytringer.

Tidligere på året fik Barcelona også en bøde for en lignende forseelse på 30.000 euro (224.000 kroner) efter Champions League-finalen mod Juventus i Berlin.

Barcelona har netop sikret sig titlen ved VM for klubhold for tredje gang i turneringens historie. Det har ingen andre hold formået, siden turneringen blev grundlagt i 2000.

/ritzau/