Barcelona slår Villarreal i jagt på ubesejret rekord
Lionel Messi scorede sit ligamål nummer 34 i denne sæson, da FC Barcelona hjemme slog Villarreal. Foto: Albert Gea/Reuters
Barcelona mangler blot to kampe for at gå ubesejret igennem sæsonen efter 5-1-sejr hjemme over Villarreal.

FC Barcelona kan stadig gå igennem sæsonen i Primera Division som ubesejret.

Det stod klart onsdag aften, da Barcelona hjemme slog Villarreal 5-1.

Barcelona er for længst kåret som spansk mester i denne sæson, hvor klubben ikke har tabt en ligakamp.

Klubben har hentet 90 point efter 27 sejre og ni uafgjorte kampe.

Det er ikke tidligere sket i det nuværende turneringsformat i Spanien, at en klub går igennem en sæson og 38 kampe uden at tabe en eneste kamp.

Philippe Coutinho scorede sit fjerde sæsonmål for Barcelona efter blot ti minutter, da Villarreal-keeper Sergio Asenjo svigtede.

Ousmane Dembélé tog en dribletur forbi flere Villarreal-spillere og afsluttede ude fra, men Asenjo halvklarede og serverede nærmest bolden til Coutinho, der nemt bragte Barcelona foran 1-0.

Efter 16 minutter var der fart i Barcelona-kombinationerne. Det endte med, at Paulinho sendte bolden i et tomt mål til 2-0.

Lionel Messi og Andrés Iniesta viste deres samarbejdsevner i halvlegens sidste minut.

Messi driblede lidt rundt og lagde bolden tilbage til Iniesta, som løftede den over Villarreal-forsvaret, og Messi flugtede den behersket i mål med en kølig inderside til 3-0.

Nicola Sansone reducerede til 1-3 for Villarreal efter 54 minutter, men der kom aldrig spænding, og Dembele øgede til 4-1 med tre minutter igen af opgøret, da han blot skulle sparke bolden de sidste meter i mål.

Samme Dembele fik scoret igen i overtiden, da han driblede ned og løftede bolden i mål, og dermed var storsejren en realitet.

Sent onsdag var Real Madrid på besøg i Sevilla i et opgør, der blev udsat, da Sevilla nåede den spanske pokalfinale.

Her vandt hjemmeholdet 3-2, mens gæsterne sparede flere profiler i opgøret.

Wissam Ben Yedder bragte Sevilla foran 1-0 efter 26 minutter, da han blev spillet fri foran Real-målmand Francisco Casilla.

Miguel Layún øgede til 2-0 i halvlegens sidste minut, og med seks minutter igen var Sergio Ramos så uheldig at score selvmål til 3-0-føring til Sevilla, da Ramos glidende rørte bolden sidst.

Forinden havde Ramos såmænd misbrugt et straffespark efter en lille time, men Ramos var ikke færdig med at gøre sig bemærket, da han langt inde i overtiden fik muligheden igen på et straffe.

Her reducerede forsvarsprofilen til 2-3, efter at Borja Mayoral havde reduceret til 1-3 i det 87. minut.

Resultatet betød, at Real Madrid på tredjepladsen har 72 point, mens Atlético Madrid på andenpladsen har tre point mere inden de to sidste runder.

Sevilla nåede op på 54 point på syvendepladsen, der giver mulighed for at deltage i kvalifikationsspillet til Europa League.

/ritzau/