Eigil Dahl Pedersen blev 78.
Men hans sidste tid blev langt fra, som fynboen og hans familie ønskede sig.
Eigil Pedersen Dahl døde på en ældremedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital. Hans efterladte kritiserer nu de uværdige sygehusforhold, han blev budt.
Han døde af lungebetændelse, lever- og nyresvigt i marts.
LÆS OGSÅ: Hver tredje sygeplejerske arbejder gratis
- Eigil var bange for at dø, og derfor holdt han fast i livet. Havde han bare givet slip noget før, var han og vi sluppet for en uværdig sidste tid, siger enken Anni til Fyens.dk.
Eigil Pedersen Dahl var ifølge avisen "stædig, socialdemokrat, tillidsmand og efter sigende urokkelig i blæsevejr". Men han brød sig ikke om at være indlagt.
LÆS OGSÅ: Sygeplejerske: Skal vi behandle patienten helt ned i graven?
Familien står frem, fordi de håber, at den ældre mands historie vil få politikerne, der lige nu bruger al deres vågne tid på valgkamp, til at vågne op.
- Eigil er væk nu, men hvis vores historie kan skabe bedre forhold for fremtidens patienter, er vores mål nået. Vi ønsker ikke, at andre skal igennem det, som Eigil var igennem, siger svigerdatteren Vinnie.
Minister er ikke tryg ved kvaliteten
Det danske sundhedsvæsen er under et massivt pres for tiden.
LÆS OGSÅ: Massive besparelser i vente: Vil ramme hjerneskadede patienter
Stigende medicinpriser betyder, at regionerne må spare. For eksempel foreslår Region Midtjylland at spare ni millioner årligt i perioden 2016-2019 på genoptræning af patienter med hjerneskade.
Et forslag, der kritiseres af pårørende til patienterne og flere sundhedsordførere fra Christiansborg.
LÆS OGSÅ: Far til pigen, der ikke ville dø: Politikerne er ikke rigtig kloge
Den socialdemokratiske sundhedsminister Nick Hækkerup har i forbindelse med en artikelserie om stress på hospitalerne i Avisen.dk sagt, at han ikke er tryg ved kvaliteten på sygehusene.
LÆS OGSÅ: 101 påbud afslører: Stressbombe på landets sygehuse
Fik anden mands medicin
Familien undrer sig over, at politikerne tillader, at personalet har så travlt, at der hverken er tid til at give patienten medicin eller skifte en fyldt ble.
- Eigil lå i halve og hele timer med afføring i bleen, og flere gange fandt vi hans medicin på gulvet eller i sengen, fordi personalet havde for travlt til at sikre, at han fik spist den medicin, han havde brug for. Og flere gange fik Eigil medicin med hjem med en anden mands navn og cpr-nummer på, siger enken Anni.
Ledelsen på afdelingen på Odense Universitetshospital erkender, at personalet er tvunget til at prioritere.
- Vi modtager ældre patienter, som er meget syge, og som har behov for hjælp til mange daglige gøremål. Så det er klart, at vi nogle gange må prioritere i opgaverne. For det er jo ikke alle opgaver, som er lige livstruende. Derfor vil der nogle gange opstå ventetid, siger oversygeplejerske Jette Wensien til Fyens.dk.