Bandeleders trusselssag skal for Højesteret
Landets højeste retsinstans skal kigge på sagen, hvor LTF-lederen Shuaib Khan kan risikere udvisning. Foto: Scanpix Danmark Stf/arkiv/Scanpix

Procesbevillingsnævnet giver tilladelse til, at en sag mod lederen af banden Loyal To Familia kan afprøves ved Højesteret.

Det oplyser Shuaib Khans forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen.

Såvel Københavns Byret som Østre Landsret har afvist anklagemyndighedens krav om udvisning af Shuaib Khan til hjemlandet Pakistan, men Rigsadvokaten havde søgt om at få en tredje behandling i retssystemet af straffesagen.

Michael Juul Eriksen fortæller, at anklagemyndigheden altid får en sag for Højesteret, hvis man ønsker det. Derfor er det heller ikke overraskende, siger han.

- Dommene i både byretten og landsretten har jo været ret klare på, at min klient ikke kan udvises. Vi var alligevel godt klar over, at det her ville ske.

- Jeg tror, at der sidder nogen i anklagemyndigheden, der er bange for at være den, der tager ansvaret for at stoppe den her sag, fordi der har været så meget presse og politisk interesse omkring den, siger Michael Juul Eriksen.

Hos Rigsadvokaten har man fredag ikke mulighed for at kommentere Michael Juul Eriksens kritik i et interview.

Men 15. marts, da Rigsadvokaten søgte Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret, sagde rigsadvokat Jan Reckendorff, at Højesteret skal kigge på, "om denne sag er dråben, der får bægeret til at flyde over."

- Det skyldes, at sagen ikke handler om en enkelt lovovertrædelse.

- Den handler om en udenlandsk statsborger, der flere gange er dømt for alvorlig voldskriminalitet, men som alligevel fortsætter, selv når han er blevet betinget udvist og idømt langvarige fængselsstraffe, sagde dengang konstitueret rigsadvokat Jan Reckendorff.

Reckendorff er senere blevet udnævnt som fast mand på posten.

Episoden, der risikerer at koste Khan tilværelsen i Danmark, fandt sted i forbindelse med en visitation af en gruppe bandefolk på Nørrebro sidste sommer.

- Det kan godt være, at du kan huske vores ansigter, men vi kan også huske dig. Pas på din ryg, skal Khan blandt andet have sagt.

I de to første retsinstanser blev Shuaib Khan kendt skyldig, men her mente man altså ikke, at han kunne blive udvist.

- Vi finder vores sag meget, meget sikker, så det tager min klient helt roligt, siger Michael Juul Eriksen.

Ifølge Ritzaus oplysninger er Shuaib Khan i udlandet. Han dukkede heller ikke op, da Østre Landsret behandlede hans sag i marts.

Loyal To Familia er i konflikt med banden Brothas, og det udmøntede sig især sidste efterår i en lang række skyderier, som også kostede menneskeliv.

/ritzau/