Bamses enke snydt for fed bonus
'Flemming Bamse Jørgensen fortæller sit liv til Poul Blak' udkom 20. april 2011. Foto: Bamses Venner
Overskuddet fra bogen om Bamse - angiveligt 228.000 kroner - går til vennen og forfatteren, Poul Blak.

Bogen 'Flemming Bamse Jørgensen fortæller sit liv til Poul Blak' om den elskede, afdøde musiker Flemming 'Bamse' Jørgensen giver ingen penge til sangerens enke Käte Jørgensen.

I dag klokken 13 blev det afgjort, at forfatter og journalist Poul Blak, der var ven med Bamse, ikke skal betale Käte Jørgensen en krone af det overskud, som bogen har indtjent. Det skriver BT.

Käte Jørgensen havde ellers forlangt 150.000 kroner af overskuddet, som angiveligt skulle ligge på 228.000 kroner, for salget af de cirka 6.000 eksemplarer af bogen.

Blak har hele tiden fastholdt, at Bamse lovede ham alle pengene i forbindelse med bogen. Det nægter Käte Jørgensen dog at tro.

Poul Blak og Bamse indgik dog aldrig en skriftlig aftale om betingelserne, og Blak underskrev først en kontrakt om bogen med forlaget Hovedland to dage efter Bamses død.

Denne kontrakt nævner, ifølge BT, intet om, at Bamse også skulle have penge.

Dommeren slog i dag fast, at det ikke er bevist, at der var en aftale mellem Poul Blak og Flemming Bamse Jørgensen om at dele overskuddet af bogen. Dermed blev forfatteren frikendt.

Flemming Bamse Jørgensen døde af et hjertestop den 1. januar 2011. Bogen udkom 20. april 2011.