Axelsen udspiller verdens bedste og er finaleklar i Dubai
Viktor Axelsen er klar til finalen i World Superseries Finals efter meriterende sejr over Chen Long fra Kina.
Viktor Axelsen slog Chen Long i ottende forsøg.
Viktor Axelsen slog Chen Long i ottende forsøg. Foto: Polfoto/free

Ottende gang var lykkens gang for den danske badmintonkomet Viktor Axelsen. Efter syv nederlag i træk fik han endelig has på verdensranglistens nummer et, Chen Long fra Kina.

Da det endelig skete, var det endda på en af sportens største scener; i semifinalen i World Superseries Finals, der spilles i Dubai.

21-årige Axelsen gjorde sig klar til søndagens finale med en overbevisende sejr på 21-12, 21-17.

- Jeg har været tæt på nogle gange og har haft følelsen af, at jeg kunne ryste ham. I dag fik jeg slået et søm i kisten. Det skal jeg lige fordøje, siger Viktor Axelsen til TV2 Sport.

Viktor Axelsen kom flyvende fra start. Han var aggressiv, tog initiativet i duellerne og var dominerende i spillet ved nettet.

Fluks kom danskeren på 5-0, og føringen blev øget til 11-3. Kun kortvarigt fik Chen Long bedre fat i sættet, og kineseren var aldrig i nærheden af et comeback. Han tabte sættet på den tredje sætbold.

Chen Long er dog kendt for somme tider at være en langsom starter. Han var en anden spiller fra begyndelsen af andet sæt. Hans opsamlinger løftede sig, og Axelsen kunne ikke længere afgøre duellerne ligeså simpelt som i første sæt.

Andet sæt blev helt lige. Spillerne fulgtes ad til 10-10, inden kineseren med en serie point fik overhånden.

Men danskeren gav ikke op. Han fik kontakt igen ved 17-17 og stoppede ikke her. Han tog yderligere fire point på stribe og sikrede sig sejren efter nok en gang at have udspillet kineseren.

- Jeg kom til at lige Bambi på glatis nogle gange, men jeg formåede at holde mental fokus hele vejen og spillede ham rigtigt, siger Axelsen.

Finalen kan blive et rent dansk anliggende. I lørdagens anden semifinale mødes Jan Ø. Jørgensen og japaneren Kento Momoto.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.