Avis: Våbenhvile i bandekonflikt bliver forlænget

Våbenhvilen, der stod til at løbe ud mandag aften, i den verserende bandekonflikt i København er blevet forlænget med en måned.

Det skriver BT, der har talt med en anonym kilde tæt på forhandlingerne.

- Det eneste, vi ved foreløbig, er, at den fortsætter. Vi regner ikke med, at de går amok på hinanden som før. Der forhandles stadig om en varig aftale.

- Der er kildevand og kaffe til møderne, det er det eneste, jeg kan sige, siger kilden til avisen.

Det var i midten af november, at det tilsyneladende lykkedes en gruppe fædre at mægle en form for våbenhvile mellem bandegrupperingerne Brothas og Loyal to Familia. Siden da er ingen personer blevet skudt.

Nu skal våbenhvilen så være blevet forlænget. Det kender politiet dog ikke til.

- Vi har hørt det fra medierne i dag. Men derudover har vi ikke hørt om det, siger politiinspektør ved Københavns Politi Torben Svarrer til Ritzau.

Han påpeger, at han er tilfreds med og glæder sig over, at der ikke har været skyderier i hovedstaden siden 9. november.

- Vi håber, at det fastholdes. Men derudover kan jeg sige, at politiet fastholder sin indsats både efterforskningsmæssigt og operativt, så længe vi vurderer, der er et behov for det, siger han.

Bandekonflikten har indtil videre kostet tre personer livet, mens 25 er blevet ramt af skud. Senest mistede en 22-årig mand livet, da han 9. november blev ramt af skud i Mjølnerparken.

København har siden sommeren været plaget af en lang række skyderier med rod i bandemiljøet.

I juli valgte politiet også at oprette en visitationszone, som er blevet forlænget flere gange - senest frem til 21. december.

Zonen giver politiet ret til at kropsvisitere alle, der færdes i zonen, uden at der er en konkret mistanke mod dem. Det gælder også ransagning af biler.

/ritzau/