Australske medier frygter kun Eriksen på dansk VM-landshold

Australiere ser VM-kampen mod Danmark som en nøglekamp. De tror på sejr, hvis Christian Eriksen neutraliseres.
Christian Eriksen i aktion, da Irland mødte Danmark i playoffkampene til VM. Australierne ser Christian Eriksen som den største trussel på det danske landshold.
Christian Eriksen i aktion, da Irland mødte Danmark i playoffkampene til VM. Australierne ser Christian Eriksen som den største trussel på det danske landshold. Foto: Clodagh Kilcoyne/arkiv/Reuters

Australiens fodboldlandshold endte i VM-gruppe med Danmark, Frankrig og Peru. Og "Down Under" er der en tro på, at "Socceroos", som landsholdet kaldes, kan gå videre fra gruppen.

Det statslige medie ABC News har ikke meget respekt for Danmark.

- Ignorer verdensranglisten. Danmark er ikke i nærheden af at være nummer 12 i verden. Det er dog et hold i balance. Danmark sluttede som nummer to efter Polen i en svag kvalifikationsgruppe, før de på imponerende vis slog Irland takket være stjernen Christian Eriksen, skriver ABC News i en analyse af VM's gruppe C.

- Holdet er afhængig af Eriksens kvaliteter, men de er ikke meget bedre end Australien, står der videre.

ABC News regner med, at Australiens anfører, Mile Jedinak, bliver vigtig i den direkte duel mod Eriksen.

- Hold ham fra at få bolden, hr. Jedinak, vi kigger på dig, skriver ABC News.

Heller ikke avisen The Sydney Morning Herald frygter for alvor danskerne.

- Danmark og Peru vil være stærke modstandere, men de er ikke nær så stor en udfordring som Frankrig, skriver avisen, der også har et interview med Australiens assistenttræner, Ante Milicic.

- Danmark er lidt uforudsigeligt, og det er et hold, der måtte igennem playoffkampe, men i Christian Eriksen har de en af de spillere i verden, som er i bedst form, siger han til avisen.

Netmediet News.com.au skriver også, at Christian Eriksens form kommer til at afgøre Danmarks VM-chancer.

- To resultater stikker ud, når man snakker om Danmark: En 4-0-sejr hjemme mod Polen og 5-1-sejren over Irland. I begge kampe scorede og skabte Christian Eriksen det meste. Hans form afgør Danmarks held i Rusland, står der i en analyse.

Det australske medie Herald Sun skriver, at VM-gruppen bliver "en svær opgave" for "Socceroos". Mediet skriver, at Danmark er "proppet med kvalitet".

Australien og Danmark tørner sammen 21. juni i gruppespillets anden runde.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.