Ansatte på togmuseum udsat for vilde trusler efter skrot-planer

Selvom personalet blandt andet er blevet truet med "blive stillet op ad en mur" fortsætter Danmarks Jernbanemuseum sine skrotningsplaner.
Danmarks Jernbanemuseums skrotningsplaner har udløst trusler mod personalet. Her er det gæster i forbindelse med udstilling af tyske lokomotiver.
Danmarks Jernbanemuseums skrotningsplaner har udløst trusler mod personalet. Her er det gæster i forbindelse med udstilling af tyske lokomotiver. Foto: Claus Fisker/Scanpix/arkiv

Efter Danmarks Jernbanemuseum i Odense luftede planer om, at skrotte omkring halvdelen af museets 300 såkaldte enheder, har flere ansatte været udsat for regulære trusler.

Således er Filip Gram-Jensen, leder af enheden for veterantog og restaurering, i en mail truet med at "blive stillet op ad en mur", skriver TV 2/Fyn.

- Det har været overvældende på den negative måde. Det havde vi ikke forestillet os - for det første at det ville blive så personligt, siger Filip Gram-Jensen til tv-stationen.

Filip Gram-Jensen forklarer, at de havde forventet, at planerne ikke ligefrem ville fremkalde begejstring, men det kommer bag på ham, at det har resulteret i regulære trusler.

- Vi havde en forventning om, at det selvfølgelig ville give nogle dønninger i miljøet, fordi det er meget traditionelt bundet, at man gemmer (tog og udstyr, red.), forklarer Filip Gram-Jensen.

Han oplyser til tv-stationen, at skrotningsplanerne fastholdes, fordi mange projekter står og venter og falder sammen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.