Ansatte i tårer: Historisk hotel konkurs
Det er for denne omgang slut med hoteldrift i den statelige, gamle hotelbygning på Søndergade 17 i Horsens. Foto: Google Street View
Det 273 år gamle Jørgensens Hotel i Horsens skal have ny lejer.

Personalet hos det nu konkursramte Jørgensens Hotel på Søndergade i hjertet af Horsens græd, da de fik beskeden om, at deres arbejdsplads har kastet håndklædet i ringen.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Efter en længere periode med underskud tog indehaver Drago Milicic mandag konsekvensen og indgav konkursbegæring for det selskab, han driver hotellet gennem.

Medarbejderne blev opsagt mandag morgen.

- Han (Drago Milicic, red.) har kæmpet bravt, men det er desværre ikke lykkedes for ham at få en god forretning i de år, han har været lejer. Vi har undervejs talt meget sammen om, hvordan han kunne få drift i det, og vi har også hjulpet huslejemæssigt i en periode. Men nu er han nået til den konklusion, at det ikke bliver godt. Der har været en længere periode med underskudsgivende drift, og det er ikke holdbart. Det ønsker han at tage konsekvensen af, inden for mange slår sig økonomisk, forklarer Per Hansen, direktør for Ejendomsselskabet Casa - selskabet, der ejer hotel-ejendommen, efter aftale på vegne af Drago Milicic.

Drago Milicic overtog det 273 år gamle Jørgensens Hotel for fire et halvt år siden. Han siger til Horsens Folkeblad, at både personale og kunder er forstående over for beslutningen om konkurs.

Ifølge Per Hansen skal der fortsat være hotel i bygningen. Muligvis skal ejendommen gennemgå en større renovering inden en ny lejer rykker ind.

- Det er et gammelt hus, som trænger til renovering, og jeg har også flere gange vendt den problematik med Drago. Men det er svært at gøre, når hotellet er i drift, så min første tanke var, at det måske nu er det rette tidspunkt - så en ny lejer kan åbne et nyt Jørgensens med "kapow", siger Per Hansen til avisen.

Drago Milicic driver desuden værtshuset Long John og Pandekagehuset, som ikke er omfattet af konkursen.