Annettes Heicks opsang til unge: "Gider ikke fysisk arbejde"

Uddannelser fra universiteterne er ikke altafgørende, mener sangerinde og forfatter Annette Heick.
Foto: Scanpix/arkiv

Husk det hårde arbejde, der ligger bag succes!

Sådan lyder opfordringen fra Annette Heick nu til landets ungdom.

I en klumme i BT søndag konstaterer hun, at ingenting i dag er, som det engang var. Maskiner og robotter overtager industriarbejdernes jobs, og de unge ved ikke, hvor hårdt det tidligere har været at arbejde sig frem i verden, skriver Annette Heick.

”Der var engang, hvor man arbejdede om lørdagen og stort set ingen ferie havde. I dag bruger de unge årevis på universitetet, gider ikke fysisk arbejde og ser ned på dem, der stammer fra en tid, hvor der ikke var computere og mobiltelefoner,” skriver den 43-årige sangerinde og forfatter i BT og fortsætter:

”Jeg er ikke i tvivl om, at der nok findes mennesker, der passer på beskrivelsen ovenfor. Og jeg ved (desværre) fra venner i det københavnske miljø, at deres teenagebørn rynker på næsen ad dem, der går i mesterlære eller vælger en ikke-akademisk uddannelse. Men det er vigtigt, at vi fortæller både dem og de ældre, at der findes nogle, som bør hyldes som helte,” skriver hun i BT.

Uddannelse er en god ting at have, men Annette Heick minder om, at det ikke nødvendigvis er med til at sætte hjulene i gang. De helt unge skal derfor lære, at flid kan være lige så godt som et eksamensbevis fra de videregående uddannelser.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.