De fleste danskere kan huske, hvor de var, da World Trade Center i New York blev angrebet. I dag er sådan en dag i Sydkorea.
Det siger Mette Ekeroth, der er første ambassadesekretær på den danske ambassade i Sydkorea, til Newspaq.
"Det her er en 9/11 for sydkoreanerne i den forstand, at de alle sammen vil kunne huske, hvor de var, da de fik nyheden. Mange sydkoreanere kan stadig huske, hvor de var, da de fik nyheden om Kim Il-Sungs død i 1994," siger hun.
Selvom diktatoren havde været syg siden 2008, hvor han fik en blodprop, så har dagens nyhed alligevel overrasket mange sydkoreanere, siger hun.
"Rapporterne, der er kommet ud af Nordkorea, var, at han var i bedring. Han har rejst meget rundt i Nordkorea, blandt andet sammen med sin søn, hvilket har været ivrigt dækket af den nordkoreanske presse. Derfor er det kommet lidt bag på folk, at han døde relativt pludseligt," siger hun.
Ellers går hverdagen videre som på en normal mandag i Sydkorea, og heller ikke det forhøjede beredskab som landet er i, mærker man noget til i landet, siger hun.
"Landet er gået et niveau op i overvågning. Der bliver holdt øje med, hvad der foregår langs grænserne, og det gør man fordi, der nu er en ny situation. Men hvad det kommer til at betyde, ved man ikke endnu," siger hun.