Påsken handler for de fleste mere om god mad, hygge med familien, påskeæg og påskelege end om religion.
For mange skal der pustes, males og gemmes æg og det er alt sammen vældig morsomt, men det skal helst gøres med omtanke, forklarer Nebraska-Lincoln Universitet, der har en særlig afdeling med fokus på håndtering af madvarer.
De har derfor opridset en række råd, som du kan følge, hvis du vil føle dig helt sikker.
LÆS OGSÅ: Ny tendens: Der findes cocktails, som er sunde
Vask hænder
Du skal vaske dine hænder ordentligt med varmt vand og sæbe, før du begynder at røre, koge, tørre og male æggene.
LÆS OGSÅ: Googler du hans eks? Du er ikke alene
Kig dine æg efter
Før du går i gang med at koge æggene eller bruge dem til andre påskelege, så tjek dem lige igennem for sprækker og huller. De skal være hele og selv en lille sprække går ikke, for så kan farlige bakterier trænge ind i ægget.
Gennemtænk dit gemmested
Har du forestillet dig, at du skal gemme æg udenfor eller indenfor, så andre under påskelegene kan finde dem, så gem dem ikke hvor som helst.
Det skal være placeret et sted, hvor de ikke kan komme i kontakt med kæledyr, vilde dyr, fugle eller kemikalier.
LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke om kål og din krop
Hold styr på antallet
Husk på, hvor mange æg, du har gemt og put dem straks på køl igen, når de er fundet. De æg, der har lidt den mindste smule skade, skal smides ud.
Tæl timer
Så længe æggene IKKE har været ude af køleskabet mere end to timer, så er de sikre at spise. Men har de været ude i længere tid, så skal de altså ikke spises. Er æggene kogt og skal de gemmes, så husk på, at de ikke må stå der mere end en uge, før de bliver spist.
LÆS OGSÅ: Her er den type venner, du bør droppe
Smid hellere ud
Har du kogt æg for at male på dem sammen med familien, så smid dem hellere ud bagefter brug, i stedet for at spise dem. De kan som sagt godt spises indenfor to timer, men står de længere, så ud med dem.