Aalborg tæt på CL-overraskelse mod tysk storhold
Aalborg tabte onsdag 26-27 på udebane til THW Kiel i Champions League Foto: Henning Bagger/Scanpix
De danske håndboldmestre var tæt på at få point med fra udekampen mod THW Kiel, der til sidst vandt 27-26.

Håndboldmestrene fra Aalborg var onsdag tæt på at levere en overraskelse ude mod THW Kiel i Champions League.

Danskerne var flere gange foran, men måtte til sidst rejse hjem med et nederlag på 26-27 til det stjernebesatte Kiel-hold med profiler som René Toft Hansen og målmand Niklas Landin.

Overraskelsen lurede længe, og de danske gæster virkede ovenpå straks fra start mod nordtyskerne, der tre gange har vundet Champions League.

Helt utraditionelt har Kiel fået en skidt sæsonstart med flere nederlag end sejre.

I en velbesøgt Sparkassen-Arena med plads til mere end 10.000 tilskuere blev Aalborg-holdet udsat for et voldsomt tryk, men hjemmeholdet fungerede på ingen måde som en velsmurt maskine.

Aalborg-spillerne viste stort overskud i hele første halvleg og var flere gange foran med et enkelt mål.

Aalborg-træner Aron Kristjánsson kunne også se sit hold stå imod, da kampen var i fare for at tippe til hjemmeholdets fordel ved tysk føring på 9-7. Aalborgenserne svarede igen og var kort efter foran 11-10.

Ved pausen var tyskerne i front med 13-12, og troen på en dansk overraskelse var fortsat i live.

Med en velspillende Andreas Wolff i målet var Kiel næsten konstant foran med et eller to mål i de første 10-15 minutter af anden halvleg.

Men det skulle ændre sig, og med et kvarter tilbage tordnede Tobias Ellebæk danskerne i front med 20-19.

Selv om tyskerne gang på gang hang på og fik udlignet, så fastholdt Simon Hald, Patrick Wiesmach og Simon Larsen presset på Kiel med scoringer til danske føringer på 21-20, 22-21 og 23-22.

Med en mand i undertal ofrede Tobias Ellebæk sig og bragte danskerne på 24-23.

I en vigtig fase af kampen ødslede Aalborg to minutters overtid væk, da Kiel scorede to gange og kom foran 25-24.

Aalborg-målmand Mikael Aggefors smed bagefter bolden lige ud i hænderne på en Kiel-spiller, der bragte værterne på 26-24.

Med fem minutter tilbage fik det danske mesterhold endnu chance efter en tysk udvisning og to minutter i overtal. Men Aalborgs næste forsøg blev grebet ud af Niklas Landin i Kiel-målet.

Med tre minutter tilbage reducerede Patrick Wiesmach fra fløjen til 25-26, men Miha Zarabec gav tyskerne en ny tomålsføring.

Janus Smarason reducerede til 26-27, inden Zarabec i det næste angreb smed bolden væk for Kiel. Desværre for danskerne løb tiden ud, og Aalborg missede til sidst et skudforsøg på frikast.

Både Kiel og Aalborg er noteret for en enkelt sejr i Champions League-gruppespillet efter tre kampe.

/ritzau/