Åh nej, ikke igen: Telefonsvindlere bag luskede opkald
Tro IKKE på mennesket, der ringer dig op og hævder at være fra Microsoft Support. Foto: SCANPIX arkiv
Denne gang er det Fyn, der står for skud.

Så er den gal igen-igen. Svindlere forsøger sig over telefonen med et gammelkendt trick. De ringer tilfældige mennesker op og udgiver sig for at være fra Microsoft.

Det melder Fyns Politi i en pressemeddelelse, hvor politi-kredsen fortæller, at man i øjeblikket får henvendelser fra borgere, der er blevet ringet op af personer, der siger, de er fra computergiganten Microsoft. Opringningerne kommer fra hele verden – bl.a. Columbia, Irland, Norge, Indien og sågar også Danmark.

- Der er tale om svindlere, der forsøger at lokke penge fra dig, lyder advarslen fra Fyns Politi.

Fremgangsmåden er den klassiske: En person ringer og påstår med venlig stemme at være fra Microsoft Support. Vedkommende tilbyder at hjælpe dig med at fjerne en virus på din computer.

Men, advarer politiet, det er løgn og bedrag. Microsoft ringer aldrig uopfordret til kunder. 

- Det hele går ud på at narre penge fra folk ved at få dem til at indbetale penge for at slippe af med en påstået virus på deres computer. Svindlerne er dygtige, for det lykkes dem desværre ofte at få folk til at hoppe på limpinden, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Ud over at betale for et program, der angiveligt kan fjerne virussen, risikerer folk, der følger svindlernes anvisningerne i telefonen, at få deres computer inficeret med en farlig hackersoftware, som giver fupmagerne fuld adgang til computeren - inklusive personlige data, kreditkortoplysninger og passwords, når de tastes.

Jørgen Andersen opfordrer alle til at hjælpe med at sprede budskabet om ikke at svare udenlandske numre, man ikke kender. Får man et opkald fra en dansk nummer, skal man lægge på, hvis personen påstår at være ansat hos Microsoft.

Jørgen Andersen opfordrer borgerne til at anmelde svindlen til politiet.

Microsoft har på deres danske hjemmeside en advarsel mod de falske telefonopkald. Du finder den på dette link