87-årig dement kvinde svigtet af hjemmeplejen: Nu skal sagen undersøges til bunds - "Vi beklager dybt"
Lone Irene Wenzell, erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør i Slagelse Kommune. Foto: Slagelse Kommune/pressefoto
Slagelse Kommune "beklager dybt", at den kommunale hjemmepleje undlod at give en 87-årig dement kvinde mad i mindst 10 dage. Nu skal politikerne diskutere, om sagen skal have konsekvenser.

Sønnen til den 87-årige demente kvinde fra Slagelse Kommune, der i mindst 10 dage ikke fik mad af hjemmeplejen, er rystet over, at sådan noget kan foregå i Danmark.

Efter dage i flyverskjul tager den ansvarlige embedsmand i Slagelse Kommune, Lone Irene Wenzell, bladet fra munden og sætter ord på, hvordan et så massivt svigt har kunnet finde sted. Det skriver Sjællandske.

- Jeg kan kun beklage dybt. Og jeg har nu fra de involverede bedt om en uddybning, så vi kan finde ud af, hvad der er sket, hvorefter jeg vil orientere politikerne i forebyggelses- og seniorudvalget, siger Lone Irene Wenzell, erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør i Slagelse Kommune.

Sønnen, den 55-årige Jesper Christensen, har via notater, foto og aktindsigt i flere dage dokumenteret, hvordan hjemmeplejen undlod at servere mad for hans mor, som hun ellers er visiteret til.

I mindst 10 dage siden 1. maj har omsorgsvigtet stået på, fortæller sønnen, der har observeret uåbnet mad i morens køleskab i over en uge.

Selvom Jesper Christensen henvendte sig til kommunen, tog de ikke affære, og det har gjort ham ekstra gal.

Familien har nu besluttet at forlade den kommunale hjemmepleje og skifte til en privat leverandør.

Hvorvidt sagen får konsekvenser, skal ifølge Ali Yavuz (S), formand for forebyggelses- og seniorudvalget, diskuteres på næste udvalgsmøde.