67-årig kræves fængslet for drab på kirkekontor ved Sneslev Kirke

To bekendte af 40-årig kirketjener blev anholdt efter drab. En er løsladt. Den anden kræves varetægtsfængslet.
En 40-årig kirketjener ved Sneslev Kirke mellem Ringsted og Haslev er blevet dræbt af knivstik. Politiet har endnu ikke fundet gerningsvåbnet. En 67-årig mand er mistænkt for drabet. Arkivfoto.
En 40-årig kirketjener ved Sneslev Kirke mellem Ringsted og Haslev er blevet dræbt af knivstik. Politiet har endnu ikke fundet gerningsvåbnet. En 67-årig mand er mistænkt for drabet. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

En 67-årig mand er sigtet for at have dræbt den 40-årige kvinde, der onsdag morgen blev fundet død på kirkekontoret i Sneslev Kirke nær Ringsted.

Han fremstilles torsdag i grundlovsforhør i Retten i Holbæk, hvor anklagemyndigheden kræver ham varetægtsfængslet for drabet.

En 55-årig mand, der også har været anholdt i sagen, er løsladt igen natten til torsdag, efter at politiet har afhørt ham, oplyser efterforskningsleder Ove Pedersen, Midt- og Vestsjællands Politi.

- Han er løsladt, fordi vores undersøgelser viser, at han ikke umiddelbart har forbindelse til drabet, siger Ove Pedersen til Ritzau.

Han ønsker ikke at uddybe, hvad mistanken mod den 67-årige er baseret på. Dermed er motivet til drabet fortsat uklart.

- Det ønsker jeg ikke at komme ind på, siger han.

De to mænd, der lige som kvinden kommer fra Guldborgsund Kommune, har relationer til kvinden, men efterforskningslederen ønsker ikke at oplyse, hvordan de tre kender hinanden.

Kvinden, der var ansat ved kirken, blev meldt savnet til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi natten til onsdag. Og onsdag morgen blev hun fundet død på kirkekontoret på sin arbejdsplads. Det var en anden ansat ved kirken, der fandt hende.

Kvinden blev dræbt af knivstik, har kriminalteknikere og en retsmediciner fastslået.

Ove Pedersen ønsker ikke at oplyse, om der er spor, som tyder på, at kvinden har sat sig til modværge.

Ifølge efterforskningslederen er drabsvåbnet torsdag fortsat ikke fundet.

Kvinden er sidst set, da hun tidligt tirsdag morgen kørte fra sit hjem på Falster for at tage på arbejde. Politiet mener, at drabet skete tirsdag morgen mellem klokken 08 og 10.

Politiet efterlyser vidner, der har set personer eller biler i området omkring Sneslev Kirke tirsdag morgen mellem klokken 07 og 10.

Torsdag morgen var det sparsomt med henvendelser fra offentligheden, men folk med oplysninger om sagen kan ringe til politiet på telefon 114.

Sneslev Kirke ligger på Haslevvej nogle få kilometer syd for Ringsted.

På grund af forbrydelsen er kirkens nytårsgudstjeneste torsdag blevet aflyst.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.