65-årige Evy lykkelig over tilbud fra chefen: "Føles som en ekstra ferie"
10.000 ansatte i blandt andet hjemmeplejen i Københavns Kommune får fra september mulighed at gå op eller ned i arbejdstid efter behov. Scanpix / Claus Bech
Den 65-årige sygeplejerske Evy Ruth Hansen er en af de ansatte i Københavns Kommune, der har taget imod et tilbud om at gå ned i arbejdstid. Tilbuddet, der før var et forsøgsprojekt, bliver nu udbredt til 10.000 ansatte i kommunen.

Med sine 65 år havde Evy Ruth Hansen nået en alder, hvor hun kunne trække stikket til arbejdsmarkedet og nyde sin pension. 

Men lysten til en hverdag som sygeplejerske er ikke forsvundet, og efter at være blevet en del af et forsøgsprojekt, hvor ansatte i Københavns Kommune er blevet tilbudt at gå op eller ned i arbejdstid efter behov, har hun kunnet fortsætte sit arbejdsliv som før. 

LÆS OGSÅ: Ny ordning: 10.000 ansatte får selv lov til at bestemme deres arbejdstid

- Det har betydet rigtigt meget for mig i min hverdag. Jeg skulle lige vænne mig til det, men nu kan jeg mærke, at det giver mig meget mere overskud, siger Evy Ruth Hansen om projektet.

Siden september sidste år har Evy Ruth Hansen arbejdet fem timer mindre om ugen i forhold til før, hvor hun havde en normal 37-timers arbejdsuge. 

Den nedsatte arbejdstid betyder, at hun nu maksimalt arbejder fire dage i træk, og hver anden måned har fri fem i dage i træk. 

- Det er rigtigt dejligt. Det føles som en lille ekstra ferie hver gang, siger Evy Ruth Hansen til Avisen.dk. 

Ville søge væk

Evy Ruth Hansen havde egentlig overvejet at søge en deltidsstilling et andet sted, men med den nye ordning har hun haft mulighed for at at blive i sit nuværende job som hjemmesygeplejerske på Østerbro. 

- Jeg kunne godt mærke, at det blev hårdere og hårdere at klare en almindelig 37-timers arbejdsuge, i takt med at, at jeg blev ældre, siger Evy Ruth Hansen. 

- Før ville jeg være tvunget til at søge væk, men det slipper jeg for nu. Og min arbejdsgiver slipper for at skulle erstatte en erfaren medarbejder, tilføjer hun. 

God idé for unge og gamle 

Evy Ruth Hansen understreger, at hun kun er blevet mødt med positive reaktioner fra sine kolleger og chefer.

Hun opfordrer både unge som gamle til at gøre brug af det nye tilbud, der bliver bredt ud til 10.000 medarbejdere i Københavns Kommunes social- og sundhedsforvaltning. 

- Jeg synes, at det er en rigtig god idé, både for sådan nogle gamle grå som mig, og for børnefamilier. Man skal selvfølgelig kunne klare et lille økonomisk hug, men det er værd at overveje, hvis man kan fjerne noget stress fra hverdagen, siger Evy Ruth Hansen.